U trendu

Fleke od kreme za sunčanje

U toku leta, nadamo se, redovno koristite kreme za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja – i to ne samo na plaži, jer sunce sija i u gradu. Korisne, neretko i spasonosne (ne zacrveni vam se koža, ne dobijete opekotine…), te kreme umeju da naprave fleke na odeći, a onda se tih fleka treba i osloboditi.
Za razliku od nekih drugih fleka, kada se o mrljama od kreme za sunčanje radi, nije neophodno smesta preduzeti nešto povodom njih, možete mirno sačekati da dođete kući i onda, kad imate dovoljno vremena da se pozabavite time, uklonite te fleke. Prvi korak bio bi da na mesto gde je fleka nanesete mešavinu deterdženta za pranje sudova i glicerina (glicerin je obično moguće naći u parfimerijama).
Ukoliko niste u prilici da primenite to rešenje, mogu da posluže i neko drugo sredstvo za uklanjanje fleka, ili malo tečnog deterdženta za pranje veša, ili neko od sredstava koja pojačavaju sposobnost deterdženta za veš da uklanja mrlje. Bilo šta od navedenog nanesite na fleku i tretirajte zamrljano mesto dok fleka ne izbledi ili ne nestane (u lakšim slučajevima fleka već tada nestane, u težim bude manje upadljiva, ali je i dalje tu).
Nakon toga, zaprljani komad garderobe možete oprati u veš-mašini, nije neophodno ručno pranje. Kako bi fleka bila što bolje uklonjena, preporučljivo je da pranje bude na najvišoj dozvoljenoj temperaturi za vrstu tkanine od koje je zamrljani komad odeće.
Kreme za sunčanje uglavnom ne ostavljaju naročito problematične fleke – te fleke svakako ne deluju lepo, ali nisu posebno teške za uklanjanje – pa bi pomenuti postupak trebalo da bude sasvim dovoljan, i da odeća posle toga izgleda kao da nikakve mrlje nije na njoj ni bilo.
Da podsetimo, nevezano za čišćenje fleka: ne zaboravite da redovno koristite sredstvo za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja kad god izlazite iz kuće, bez obzira na to da li ste na moru, u gradu, ili negde drugde – sunce sija svuda, a njegovo zračenje može vam napraviti ozbiljne zdravstvene probleme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)