Grudi kao za praznik

Premda o izgledu svojih grudi razmišljamo uvek, obično nas više brine u toku leta – znate već, nošenje tankih majičica, može i onih sa bretelicama, ili onih bez bretela… Tu baš želimo da nam dekolte lepo izgleda; zimi nam je dekolte uglavnom pokriven i ušuškan, pa nas i izgled manje brine. Međutim, uz svečanu odeću za zimske slave, kao i praznike dekolte ipak može doći do izražaja (zavisno od toga za kakvu se odeću opredelimo) – i, naravno, želimo da ga prikažemo u punom sjaju. Ako su vam grudi već lepo oblikovane, nežne i čvrste, bravo za vas! Ukoliko nisu, evo kako da to postignete (bez odlaska pod nož, što je ipak drastična varijanta).

Redovno vežbajte. Same grudi nemaju ama baš nikakve mišiće; zato, da ne bi izgledale opušteno, potrebni su vam snažni grudni mišići. Vaše držanje je takođe veoma bitno; naime, čim se pogrbite, grudi vam izgledaju mlitavo. Mislite o tome!

Negujte grudi. U priličnom broju slučajeva nisu vam neophodna nikakva posebna sredstva; često je dovoljno posle svakog tuširanja utrljati i umasirati obično hranljivo mleko za telo. Možete jednom nedeljno koristiti i neku hranljivu masku – ionako je uobičajeno da se maska za lice stavi i na vrat i dekolte. Takođe je, jednom nedeljno, poželjan i piling dekoltea – naime, u tom predelu nema baš mnogo lojnih žlezda, pa mali hrapavi delovi nisu retkost – odstranite ih pilingom!

Razume se, postoji i posebna nega za grudi, ukoliko vam je potrebna. Potražite proizvode koji sadrže silicijum i biljne ekstrakte, jer oni zatežu kožu time što podstiču proizvodnju kolagenskih vlakana i obezbeđuju vlagu. Možete povremeno (najviše dvaput godišnje) koristiti i posebne serume (obično u ampulama) – oni će vam po hitnom postupku dati glatku, napetu i ružičastu kožu dekoltea. Posebnu negu (maske, masaže) možete dobiti i u kozmetičkom salonu – tretmani variraju od salona do salona.

Postoje i različita pomagala, poput određenih tipova grudnjaka koji će vam podići grudi i dati im čvršći izgled, ili dekorativne kozmetike. Dobra rešenja su terakota puder (grudi izgledaju veće, punije i glatkije), svetlucavi gel (naglašava meka zaobljenja i skreće pogled s manjih neravnina – ali čini borice upadljivijim, pa ako ih imate, bolje rešenje je prozirni puder bez sjaja, koji će vašem dekolteu dati lep i negovan izgled). Ako želite, možete dodati i neki miris; pri tom ne mislimo bukvalno na parfem: naime, postoje mirisni puderi za telo ili mirisne kreme za telo – a kako je predeo između dojki uvek nešto topliji od ostatka tela, tu će se i miris nešto jače razviti. Lepo, negovano, mirisno – zaista neodoljivo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.