Imate pravo da očekujete od frizerke ili kozmetičarke

Od frizerke ili kozmetičarke često se želi mnogo toga, ali se relativno retko reaguje ako se željeno ne dobije. Postoje mušterije koje izvoljevaju, naravno, ali neke stvari nisu izvoljevanje i s pravom se mogu očekivati u svakom dobrom salonu.
Prva stvar koju imate puno pravo da očekujete od svoje frizerke ili kozmetičarke jeste njena nepodeljena pažnja. Vi za njenu veštinu i vreme plaćate, pa je sasvim normalno da zahtevate ono za šta ste platile. Šta to konkretno znači? Znači da vaša frizerka ili kozmetičarka ne smeju da prekidaju rad na vama da bi se pozabavile nekom drugom mušterijom, da ni ona ni njeni pomoćnici koji učestvuju u pružanju usluge vama ne smeju da napuste salon pre nego što vi kompletnu uslugu dobijete, da ne dolazi u obzir to da frizerka ili kozmetičarka ćaskaju telefonom onda kada bi trebalo da vas uslužuju…
Vaša frizerka i/ili kozmetičarka dužna je da vas strpljivo i pažljivo (pažnju i strpljenje mora makar da odglumi) sasluša, da vam ne nameće svoje ideje (učtive sugestije su dozvoljene, naravno) i da vas ne gnjavi nekim svojim pričama. Kosa, lice ili telo na kome će se raditi su vaši i niko nema pravo da vas natera na nešto čemu se protivite.
Između frizera ili kozmetičara s jedne strane i mušterije s druge često se s vremenom razvije prijateljstvo, što je sasvim u redu. Međutim, ako ste frizera tek upoznali, a on vam predloži nešto što s njegovom profesijom nema veze, imate puno pravo da to sasečete u korenu. Ako će nešto izuzev usluga koje tražite da se razvije između vas dvoje, to, po bontonu, mora da bude na vašu inicijativu. Ovde pol nema nikakve veze – frizer ili kozmetičar smeju da diskretno stave do znanja da su zainteresovani, ali inicijativa mora da bude vaša.

Ostavite komentar