najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kada promeniti kremu?

Već duže vremena koristite istu kremu (ne mislimo jednu kutiju kreme, nego kremu određenog proizvođača) i prezadovoljne ste kako deluje na vas. Nije da se to samo vama tako čini: i vaše kolege i prijateljice vam govore kako blistate (mama i tata se ne računaju, njima ste uvek lepi). Onda čujete, sasvim moguće i sa više strana, da se posle nekoliko meseci koža lica navikne na određenu kremu i da je zato treba promeniti. Vi istu kremu koristite već dve godine – joj, da li ste pogrešile? Treba li pod hitno da menjate kremu? Ipak, ova vam tako odgovara…
Na vašu radost, dermatolozi kažu da, ukoliko vam određena krema odgovara, nema potrebe da je menjate. Jedino na šta treba obratiti pažnju jeste to da kremu valja prilagoditi godišnjem dobu (treba da koristite kremu koja se preporučuje za određene vremenske uslove) i, naravno, potrebe kože lica će se s godinama menjati, pa kremu treba birati i shodno tome. Dakle, dokle god vam vaša krema odgovara i zadovoljne ste rezultatima redovne upotrebe, nema nikakvog razloga da je menjate; osim, naravno, ukoliko same ne poželite da isprobate neki drugi proizvod – eksperimentisanje takve vrste je uvek zanimljivo ("Jao, da probam i ovu kremu, kutijica baš slatko izgleda, a mogla bih i ovu da probam, ta-i-ta se kune u nju, i stvarno dobro izgleda…").
Dermatolozi i kozmetičari još preporučuju i upotrebu preparata iz iste kolekcije (krema, mleko za čišćenje lica, tonik za čišćenje lica, maska…), jer su oni pravljeni tako da se njihova dejstva međusobno dopunjavaju, pa će i efekat biti znatno bolji nego ako upotrebljavate proizvode pet različitih proizvođača, ma koliko svaki od njih pojedinačno bio kvalitetan. Naravno, ne bi trebalo da škodi ako je deo proizvoda koje upotrebljavate jednog proizvođača, a ostatak drugog, ali efekti na celokupnu sliku vašeg lica ipak će biti najbolji i najvidljiviji ukoliko se opredelite za jednu marku.

2 komentara
  1. D. K.

    I, naravno, moramo se obratiti lekaru kad ima problem, koža je ogledalo našeg organizma, problemi raznih organa mogu da se vide na koži, čak i veliki stres može da šteti koži. Savet dermatologa je poželjan. Lepota i zaštita 🙂

  2. D. K.

    Moja baba je koristila godinama jednu konkretnu kremu iz inostranstva i živela je do kraja zivota bez bora na licu! I ne samo to, već kad čovek obrati paznju na ishranu, to je bolje nego da koristi kozmetičke preparate. Mislim, nisu samo kreme i kozmetika važne, već naša dijeta i način života, koliko imamo godina, da li pušimo ili ne, koliko vode dnevno pijemo, i naravno – stres. Kad čovek ne daje organizmu dovoljno vode, onda uzalud kreme… A to što pišete: “Dermatolozi i kozmetičari još preporučuju i upotrebu preparata iz iste kolekcije…”, ne slažem se, to je nešto što preduzeća rade tako da prodaju što više proizvoda svoje serije. Dermatolozi savetuju da prelazimo na ishranu koja se zasniva na voću i povrću, to je najbolji način da pomognemo koži, a kozmetika je druga priča. Zašto menjati kremu kad tebi odgovara?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike