U trendu

Koju odeću poneti na letovanje?

Kada putuju na letovanje, veliki broj dama je sklon tome da spakuje pola ormana, plus i veliki broj cipela. Rezultat je da tegle previše prtljaga, a većinu ponesenog ne obuku nijednom – naporno i nepraktično. Odeće i obuće za letovanje uopšte ne mora da bude mnogo, važnije je da je dobro iskombinovana.

Što se obuće tiče, dovoljne su papuče ili sandale za plažu, lagane cipele ili sandale za dan, sandale za veče, malo jače patike za put i za loše vreme i papuče za sobu. Ili, ako želite da se stvarno osećate komotno i da ne nosite mnogo, putujte u sandalama (nekim izdržljivim, koje ne bi upropastio povremeno neravan teren, a ni kiša im ne bi naškodila) i koristite ih za sve – za plažu, za dan i veče i za sobu ili u sobi budite bose.

Odeće ipak treba da bude više nego obuće, ali ni tu ne treba preterivati. Dva kupaća kostima su dovoljna. Izbegavajte belu odeću jer se lako prlja, kao i onu koja se teško pegla – najbolje je da ponesete stvari za koje znate da ne izgledaju loše ni ako se malo izgužvaju. Farmerke su uvek praktične, a dobro će vam doći i ako se desi da zahladni (u tu svrhu ponesite i jedan džemper). Ponesite i dve-tri majice na bretele, kao i nekoliko kvalitetnih majica – i neka to budu one koje mogu da se kombinuju s donjim delom garderobe koju nosite. Ponesite i jedan blejzer, koji uveče možete kombinovati s različitim delovima garderobe.

Letnje pantalone i jedne bermude takođe će vam dobro doći, kao i jedna ili dve haljine, i jedna ili dve dugačke suknje (može i neka kraća suknja ili minić, samo se setite da su dugačke suknje – sasvim tanke, naravno, pošto je leto – elegantnije). Dobro dođe i pareo, koji se može nositi i kao suknja (može i u kombinaciji s kupaćim kostimom).

Glavno je da ne razmišljate o garderobi za svaku priliku posebno, već da ponesete stvari koje mogu da se kombinuju; recimo, jedna ista majica na bretele može da posluži, zavisno od toga sa čim se kombinuje, i za prepodnevnu šetnju i za veče. Normalno je da želite da lepo izgledate na letovanju, ali se uz malo kombinovanja to može postići i bez nekoliko snažnih momaka koji će kompletan sadržaj vašeg ormara tegliti za vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.