Kratko ponovo u modi

Mini suknje su vanvremenski modni hit, što potvrđuje i ova letnja sezona. Modni gurui iznova su prikazali raznovrsne varijante suknjica, dok su superzvezde poput Kajli Minok takođe dale svoj doprinos mainstream-u odevanja. Kajli je učinila i više od toga, pojavivši se na nekim manifestacijama u skandalozno kratkim varijantama, i izazvavši buru (odobravanja) u globalnim medijima. Bez dalje priče – mini je ponovo na vrhu.

Iako se čini da je moda mini sukanja oduvek postojala, njen početak je, za razliku od nekih drugih odevnih predmeta, tačno poznat. Prva mini suknja pojavila se 1966. godine, a njen idejni tvorac i prvi promoter bila je manekenka Meri Kvant. Njoj se, inače, pripisuju i drugi „izumi“, poput vrućih pantalonica, ili nečeg što se naziva „mikromini“. Ideja kratke suknje na prečac je osvojila polje ženske mode i postala obavezni deo odevnog repertoara većine žena, a to počasno mesto zauzima i dan-danas.

Strogi modni kanon zahteva da se mini suknje nose jedino u slučaju adekvatne težine i vitke linije: čak i tada, određeni nedostaci, poput krivih nogu ili jačih listova, mogu predstavljati prepreku. No, granica ovih zakona podudara se sa granicom modne piste, pa „normalne“ žene, bez obzira na eventualne nedostatke mogu (i treba) da „konzumiraju“ mini.

Naravno, ukoliko želite da ličite na Barbiku, tu su vežbe zatezanja, visoke potpetice i sve druge metode mučenja i izgladnjivanja kojima žene podvrgavaju svoje telo u cilju dostizanja ideala. Ali, i bez svega toga, malo ležernosti, dobro raspoloženje i sunčan dan učiniće da zaboravite nedostatke i hrabro kročite gradskim pistama u svojoj novoj kratkoj suknji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.