U trendu

Lepe noge, spreda i otpozadi

Negovana koža podrazumeva rad na zdravlju i lepoti čitavog organizma. Higijena, svakodnevna briga o koži, samo su mali deo negovane žene. Da bi koža lica i tela bila lepa, potrebno je paziti na ishranu, svakodnevne navike ili, jednostavno rečeno, stil življenja.

Strije su neprijatelj broj jedan za lepe noge. Javljaju se dok rastemo, kada dobijamo neželjene kilograme i u trudnoći. To su mali procepi u koži koji se javljaju kada se ona preterano rasteže. Nastajanje strija zavisi od elastičnosti kože, za šta su zaslužna vlakna elastina i kolagena. Pucanje tih vlakana izaziva ožiljke na koži. Ožiljaka se nikada ne možemo rešiti, zato je najbolje sprečiti njihovu pojavu brigom o vitalnosti i elastičnosti kože.

Ova uljna smeša može se koristiti na već postojećim strijama kao i za sprečavanje njihove pojave.

  • 1/2 kašike ulja od pšeničnih klica
  • 1/2 kašike susamovog ulja
  • 1/2 kašike kamelijinog ulja
  • 1/2 kašike ulja vitamina E

Pomešajte sva navedena ulja zajedno i namažite na delove tela pogođene strijama. Trljajte odlučno i u kružnim pokretima. Preporučujemo ovaj tretman dva puta dnevno.

Celulit je definitivno neprijatelj broj dva za lepe noge. Genetska predispozicija, loša ishrana, slabo unošenje tečnosti, sedenje i uopšte nekretanje jesu faktori koji utiču na ovu ružnu pojavu na ženskim nogama. Neke od skupih krema protiv celulita sadrže kofein koji omekšava namreškanu kožu. Evo jednog saveta koji će možda i bolje pomoći od pomenutih krema. Kafopije, nemojte bacati talog iz šoljica. One žene koje su ljubitelji čaja moraju pod hitno naći nekog iz okoline koji je strastven potrošač crnog napitka.

Uzmite talog od popijene kafe i stavite ga u mikrotalasnu oko 30 sekundi. Nanesite talog odgovarajuće toplote na butine i ostavite nekoliko minuta. Otklonite višak ostavljajući čitave butine dobro pokrivene. Uvijte te delove tela plastičnom kesom i sačekajte pet minuta, a zatim isperite.

Pokazano je da vitamin C pomaže pri popravljanju vlakana kolagena u koži kao i da otklanja suvu i neprivlačnu kožu ostavljajući sjaj i svežinu. Jednostavan tretman podrazmeva jedan limun ili pomorandžu, koje treba preseći na dva dela. Koristite se tom polovinom kao lufom za vreme kupanja, trljajte sve delove kože za koje smatrate da su najviše u opasnosti od pojave strija ili suvih pečata.

Učinite nešto za vaše telo, ono je za ceo život, brinite se o njemu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.