Lepota – buđenje iz zimskog sna

Verovatno ste i vi polovinu zime proveli između svoja četiri zida. Rezultat? Isušena koža koja deluje umorno. Proleće polako kuca na vaša vrata i vreme je da počnete sa malim, ali jako značajnim pripremama za predstojeći period. Bićete začuđeni koliko je malo brige i dodatnog vlaženja kože potrebno da biste se osećali bolje u „svojoj koži“.

Tuširanje

Šta prvo poželite kada se probudite i pri tom cvokoćete zubima mada preko sebe imate tonu prekrivača? Jedan lep, vreo tuš! Pre nego što ovu svoju želju realizujete – razmislite. Vrela voda uklanja prirodna ulja vaše kože i čini je suvom. Umesto super-vrelog tuša, jednostavno koristite toplu vodu.

Vlažnost

Pošto ste se umili ili istuširali, ne zaboravite da nanesete odmah neki hidrantni proizvod. Ukoliko ga nanesete dok je vaše telo vlažno, pomoćićete preparatu i vlazi da bolje prodru u kožu i tako vas reše nepoželjne suvoće.

Sjaj

Za lepšu pojavu nisu samo značajne one vaše „magične kremice“ već i ono što stavljate u telo. Voda daje svežinu izgledu. Naviknite se da svakog dana popijete 6-8 čaša vode i vaša koža će vam biti zahvalna.

Piling

Piling stimuliše protok krvi i čini da izgledate zdravije. Pomaže vam da se otarasite suvih, mrtvih ćelija, a vaša koža će postati nežna i glatka.

Zaštita

Kada god izlazite napolje nanesite kremu koja ima zaštitni faktor 15 ili veći. Ne zaboravite ni balsam za usne!

Mekoća

Dezodoransni sapuni mogu da učine kožu suvom – njih koristite samo za leđa. Nikada pri pranju lica ne koristite sapun. Umesto toga, koristite neki od proizvoda koji su specijalno napravljeni za čišćenje lica. I ne zaboravite da pre odlaska u krevet skinete šminku!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.