najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Magična lista koja funkcioniše

Da li vam se nekada desilo da čujete za neku prijateljicu da je napravila listu svih onih osobina koje bi želela kod svog dragog – i onda upoznala baš takvog, i nije kasnije ispalo da se prevarila, čovek je zaista baš takav kakvog je ona želela? Ili, ono što želi kao da samo pronalazi put do nje? Takve stvari se dešavaju.
Ne dešavaju se svakom i ne dešavaju se za sve. Ako sad sednete i napravite listu svih onih sitnica za koje želite da se ostvare (da imate najnoviji model pegle kao i vaša komšinica, „Pradin“ mobilni kao i vaša šefica, laptop koji vam nije stvarno neophodan ali mnogo dobro izgleda, bogati muž (vaša poznanica se udala za bogataša, a vi izgledate bolje od nje)…), nije naročito verovatno da će vam se želje ispuniti. U čemu je „fora“, onda?
U onome što vam zaista znači. Može se desiti da nađete listu koju ste nekad davno sastavile, listu na kojoj su neke stvari do kojih se teoretski ne dolazi toliko teško, ali vam nisu ni od stvarno velikog značaja (više se radilo o nekim hirovima), kao i neke stvari koje vam deluju kao „nemoguća misija“ da se dobiju, ali su vam puno značile kad ste ih na tu listu stavljale – i da shvatite da od trivijalija niste dobile ništa ili skoro ništa, dok su se „nemoguće misije“ pokazale sasvim ostvarivim.
U principu, kad se radi o onom materijalnom, prizemnom, onome što poželimo ne zato jer nam nešto suštinski znači nego jer ga ima neko drugi (a mi nismo ništa gori od te osobe, pa zašto to ne bismo imali i mi?), nekada to dobijemo, a često ne dobijemo. A i kad dobijemo, otkrijemo da nam ne znači mnogo. Međutim, kad sastavite listu stvari (nešto od tih stvari je materijalno, ali uglavnom nije) koje vam zaista intimno znače, koje su povezane s onim kako definišete sebe, koje su vam bitne na najdubljem nivou – nije uopšte retko da nakon izvesnog vremena dobijete baš to.
Onda kada ste povezani (u nedostatku bolje reči) s dubljim delom sebe, kada vaše želje potiču odatle, neretko se desi da otkrijete da te želje kao da se same ostvaruju. Prijateljica vam javi da je videla baš onakav džemperčić kakav maštate da kupite ćerkici jer bi joj idealno stajao, ili vam pokloni knjigu koja se bavi upravo onim što vas u tom trenutku jako zanima (a niste joj detaljno pričale o toj zanimaciji, samo joj se desilo da je naišla na tu knjigu i iz nekog razloga pomislila na vas). Prijatelj vam mejlom pošalje link ka baš onim informacijama koje su vam potrebne (ima na hiljade sajtova koji se bave time, ali je on nekako našao baš onaj najbolji). Budete pozvani na razgovor za baš onakav posao kakvim želite da se bavite, i to nekim neverovatnim spletom okolnosti, ne tako što ste konkurisale za taj posao. I tako redom.
Ne znamo na koji način ovo što smo opisali funkcioniše. Uglavnom ne funkcioniše odmah, nego prođe neko vreme, tokom kojeg se borite sa svakodnevnim problemima. A onda, potpuno neočekivano, „uleti“ vam baš to što želite. Ono što znamo jeste da nemali broj ljudi može iz ličnog iskustva da potvrdi da im se to desilo – ne znaju ni oni kako im se tačno baš toliko posrećilo, ali jeste. Zato, možda i ne bi bilo loše da razmislite o onome što zaista želite, i da sastavite i vi svoju listu. Nastavite da se trudite da živite najbolje što umete, nastavite s pokušajem da svoj život i život vama dragih osoba ulepšate – a kroz neko vreme, moguće je da ćete otkriti da se vaša napola zaboravljena lista želja maltene sama od sebe ostvaruje. Nemate šta da izgubite sastavljanjem, a svakako se nećete buniti ako vam se želje ostvare.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike