najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Mala stvar može da promeni mnogo

Dosadio vam je vaš način života, ne sviđa vam se na šta vam život liči, niste zadovoljne sobom, ali, s druge strane, niste zaista ni u poziciji da nešto veliko menjate, niti vam se čini da ćete skoro imati priliku za to. I ne morate – nekada i nešto manje može puno da znači.
Ta manja stvar ima naziv: hobi. Pre nego što samo odmahnete rukom u “a, to” stilu, predlažemo vam da malčice razmislite. Hobi nije nešto samo za zaludne, za one koji imaju višak slobodnog vremena s kojim ne znaju šta će; hobi može biti vaša velika stvar i nešto što će vam mnogo značiti u životu. Kako?
Hobi može da bude nešto čime se strastveno bavite. Ne biste bili ni prvi ni poslednji koji su od hobija napravili nešto značajno u svom životu. To ne mora, mada može, da bude nešto što će vam donositi novac; bitno je da vam bavljenje time donosi veliko zadovoljstvo; možda će vam jednog dana, pored zadovoljstva, doneti i solidan prihod, možda neće, ali će vam u međuvremenu podariti nešto mnogo dragocenije – vas same, u novom izdanju.
Više nećete biti samo žena u srednježalosnom braku, ili žena s dosadnim poslom, ili kako biste već, u trenutku neraspoloženja, opisali sebe. Bićete žena koja se bavi nečim zanimljivim. Nečim čime je jako dugo sanjala da se bavi (recimo, celog života ste želele da vozite motor – a onda ste ga u 42. konačno i nabavile i naučile da ga vozite, i svaki vikend provedete posmatrajući grad sa svog dvotočkaša – svoj grad, ili onaj u koji se odvezete). Možda to čime se bavite nekome sa strane ne deluje kao nešto krupno, ali nije bitno šta o tome misli neko sa strane, nego kako se osećate vi. A vi se osećate odlično, kao da napokon radite ono što zaista želite, i ne možete da dočekate da uhvatite trenutak slobodnog vremena da se time bavite još, i još, i još…
Kada imate nešto te vrste u svom životu, kakav god vam inače život bio, s osmehom na licu kažete da znate zašto živite.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike