najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moguće zamke crne garderobe

Ukoliko ne znate šta da obučete za svečanu priliku, znate ono što i svaka žena: sa malom crnom haljinom ne možete pogrešiti – ona nikad ne izlazi iz mode. Isto kao i crna odeća uopšte – nije baš dobra ideja da je nosite stalno, ali kad se radi o svečanim prilikama, a vi iz finansijskih razloga baš i ne pratite modne trendove, svečana crna garderoba će uvek biti atraktivna i aktuelna.
Ipak, oprez! Nošenje svečane crne garderobe takođe ima svojih zamki. Ukoliko ste od glave do pete u crnom, možete delovati previše mračno (i asocirati ljude oko sebe ne na glamur, već na sahranu – osim ako ste u društvu koje voli ovako mračan imidž, to i nije baš dobra ideja).
Još jedan mogući problem povezan sa crnom garderobom nastaje ako se opredelite da imate na sebi različite delove garderobe – sve crne. Teško da ćete uspeti da uklopite da baš svi ti delovi garderobe budu u istoj nijansi crne, a tu onda prestaje glamurozan izgled i počinje onaj "nisam imala šta drugo da obučem".
Za ovaj problem, srećom, postoji veoma elegantno rešenje. To rešenje je da koristite različite teksture i vrste materijala, na primer, možete odabrati crnu vunu sa crnim satenom ili voalom i dodati detalj sa lameom. Pliš, somot i saten su trenutno najaktuelniji materijali, ali nećete pogrešiti ni ako upotrebite neki drugi.
Već navedena pravila važe i za izbor cipela ili tašne koju ćete nositi uz ovakvu garderobu. Želite dodatni sjaj? Šminka i nakit su pravo rešenje za to! Recimo, nežnoroze sjaj (roze i crno su jako lepa kombinacija i za mnoge muškarce i veoma seksi) i decentne minđuše od kristala ili ametista. Oprezno sa minđušama – ukoliko odaberete previše upadljive, možete izgledati jeftino; ako nemate neku originalniju ideju, uvek možete pribeći malim bisernim minđušama (biseri mogu biti i veštački) – one uz crnu garderobu jako lepo izgledaju.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike