U trendu

Mrlje od znoja na košulji

Znojiti se možemo u svako doba godine, u zavisnosti od temperature na kojoj smo, kao i od napora kojima se izlažemo. Svakako, znojenje je povećano leti, a s njime i mogućnost nastanka ružnih mrlja od znoja koje je ponekad problematično ukloniti.

Ukoliko ste usled znojenja „gola voda“, nekada i bluza ili košulja cela bude natopljena, ili bude mokra na različitim delovima. Ipak, najčešće mrlje od znoja, neretko i najupornije, jesu one ispod pazuha, jer se tu najviše znojimo. A ukoliko je košulja svetlih boja – sasvim prikladno za leto – te fleke biće još uočljivije i ružnije.

Za uklanjanje ovakvih fleka veoma je efikasna obična soda bikarbona. Razmutite je u vodi tako da dobijete smesu, i tu smesu ostavite na flekama dvadesetak minuta. Dobro isperite, a zatim operite košulju na uobičajen način – u najvećem broju slučajeva videćete da ružnih fleka više nema.
Kako do ovih ružnih fleka ubuduće ne bi dolazilo, delimično će pomoći antiperspiranti, mada s njihovom upotrebom ne treba preterivati, jer je znojenje normalan proces koji ima svoju funkciju i koji nije zdravo sprečavati. Od veće pomoći može da bude ukoliko ušijete (ili date krojačici da ušije) štitnike na kritičnim mestima – tako, i ako se budete znojile, spolja nikakve fleke neće biti vidljive. Još jedna mogućnost jeste da u periodima kada se jako znojite nosite tamne boje, pošto se fleke od znoja znatno više vide ako je odeća svetle nego ako je tamne boje.

U vreme kada „skapavate“ od vrućine i mnogo se znojite, verovatno vam uklanjanje i sprečavanje fleka od znoja nije visoko na listi prioriteta, ali mogu da smetaju i da nerviraju – ukoliko pazite na svoj izgled, može dobro da vam utiče na raspoloženje to što znate da ste se pobrinule da nikakvih vidljivih fleka ne bude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar