U trendu

Ne očajavajte: Ovako možete preboleti vlastito neverstvo

Dogodila vam se afera i sada vas izjeda grižnja savjesti? Evo što sve morate imati na umu…

Razmislite zašto ste ga uopšte prevarili. Da li je to bio trenutak slabosti, nešto što vam nije uopšte značilo ili ste to napravili pijani, ili je razlog vaše duboko nezadovoljstvo vezom? Razmislite o motivu.

Šta vas tjera na to da mu priznate? Želite li samo olakšati svoju savest (loš razlog)? Želite li popraviti vašu vezu (dobar razlog)? Ili samo zato što znate da će ionako saznati (takođe dobar razlog – bolje da to čuje od vas)?

Shvatite šta želite. Želite li okončati vašu vezu, prvo to morate da priznate sebi, a onda i njemu. Ako ste apsolutno sigurni da za vašu vezu nema spasa, možda je bolje da mu ne kažete i da prekinete vezu na puno ugodniji način.

Ideja o prećutkivanju vredi i ako i dalje želite nastaviti vezu s njim i ako vam je istinski žao zbog onoga što se dogodilo. Pod uslovom, naravno, da ste sigurni da on za prevaru neće saznati.

Nemojte kriviti njega. Možda ste nezadovoljni vašom vezom, ali problemi u vezi se ne rešavaju varanjem. Prevara je nešto što ste vi počinili i za što biste trebali snositi odgovornost. Bez obzira na to što je do nje dovelo.

Priznajte mu kompletnu istinu. Ako ste se već odlučili priznati mu, nemojte mu muljati i izostavljati neke delove. Jer ako jednom sazna kompletnu istinu, teško ćete povratiti njegovo poverenje. Recite mu sve ili mu nemojte reći ništa!

Priznajte odmah. Ako ste potpuno sigurni da mu želite reći istinu, bolje je da to učinite što pre, jer što duže čekate, više ćete ga povrediti.

Odgovorite mu na pitanja! Iskreno! Kakva god pitanja imao. To je najmanje što zaslužuje. Prihvatite njegovu povređenost i bes. I nemojte se opravdavati!

Povredili ste ga i on vam to pokazuje s razlogom. Suočite se s posledicama vlastitih postupaka! Pokažite mu da vam je žao i da ste spremni učiniti sve kako biste povratili njegovo poverenje.

Želite li ostati s njim, mora vam biti jasno da njegovo poverenje nećete povratiti preko noći. Želite li da on i dalje bude deo vašeg života, pokazujte mu to iz dana u dan. Činite sve što je u vašoj moći kako bi vam on doista i poverovao, prenose mediji u regionu mišljenje stručnjaka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike