U trendu

Neverovatna istina – majke rade u proseku 98 sati nedeljno

Biti majka znači imati i natprosečan talent za organizaciju (ili za razviti ga u veoma kratkom roku). Svakodnevnica mama izuzetno je intenzivna.

U jednom američkom istraživanju – u kojem je učestvovalo 2.000 majki sa decom između 5 i 12 godina – naučnici su došli do rezultata da je radno vreme majke 98 sati nedeljno. Mama ustaje u proseku u 6:23 sati, a prestane da radi tek oko 20:30. Istraživanje je takođe ustanovilo da mame imaju dnevno tek 67 minuta vremena za sebe.

Rezultati ovog istraživanja podigli su veliku prašinu i izazvali čuđenje mnogih čitalaca sirom sveta – iako svako zna da je svakodnevica prosečne majke sa decom vrlo stresna, penosi 24sata.hr.

Svejedno je li je majci ‘mama i domaćica’ puno radno vreme ili u nekoj firmi radi puno radno vreme – majke veoma teško pronalaze malo slobodnog vremena za sebe. Zbog toga je važna povezanost sa prijateljima i porodicom (npr. bake i deke) kako bi prezaposlena mama ipak ponekad sebi priuštila malo slobodnog vremena. Mogli bi poslušati jednu afričku poslovicu koja kaže: ‘Potrebno je celo selo da se očuva jedno dete.’

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)