U trendu

Nije lako: Evo koliko je potrebno vremena da žena ostane trudna

Put do trudnoće nije nimalo lagan. Dok je nekome potreban samo jedan intiman odnos, drugi su ipak za uspešan rezultat morali pokušavati čitavu malu večnost.

Ipak, mora da postoji nekakav prosek koji bi trebao da nam pomogne u ostvarivanju svog plana. Ako je suditi prema poslednjim anketama, ne samo da postoji prosek, već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate – 78.

78 puta kroz 158 dana, odnosno za oko šest meseci. Toliko puta morate u proseku da imate seks kako biste zatrudneli, i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dve crtice na testu.

Naime, ChannelMum.com, portal za mlade roditelje, odlučio je da ispita čak 1.194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata.

Saznali su i da većina parova u procesu pokušavanja ima seks 13 puta mesečno.

Sudeći prema ispovestima na stranici, ova vrsta seksa u mnogo čemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 posto mladih roditelja seks pretvara u pravu obavezu. Ostalih 43 posto osećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspešan.

– Ovaj proces može da bude zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspešan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo – savjetuje osnivač portala Sioban Frigard.

2 komentara
  1. Blajbi

    Mogu besplatno da pomognem ljudima u nevolji….

    1. Anonimni

      Kako?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike