najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Od zlostavljane devojčice do najuticajnije žene na svetu

Opra Vinfri ove nedelje slavi 30 godina od svog prvog televizijskog talk šoua, iako je ova TV ikona još pre pet godina odlučila da prekine emitovanje emisije. Voditeljka i humanitarka, Opra je uspela što je retko koja žena, naročito kada se uzme u obzir njeno poreklo. Izdigla se iz skromnog i teškog života i postala jedna od najuticajnijih osoba i žena.

Ime je dobila po biblijskom liku iz Knjige o Rut, ali je prilikom upisivanja došlo do greške. Zamenjena su joj dva slova u imenu, ali kasnije ništa nije menjano. Porodila se u 14. godini nakon što je ujak seksualno zlostavljao tokom većeg dela detinjstva, a beba je preminula nedugo nakon porođaja.

Karijeru je započela kao voditeljka vesti, a kasnije je radila i na razbijanju predrasude vezane za AIDS.

Opra se čitavog života borila sa viškom kilograma i to javno. Mnogo puta je u emisiji pokazivala rezultate napornih vežbi i deta, ali retko je uspevala da zadrži liniju.

Ona je prva Afroamerikanka koja se pojavila na Forbsovoj listi milijardera 2003. godine i još uvek je najbogatija crna žena na svetu. Pored ovoga, ona je i prva Afroamerikanka koja se pojavila na naslovnici časopisa Vogue 1998. godine.

Priznala je da je dugo vremena bila na deti kako bi izgubila suvišne kilograme za potrebe snimanja, ali i da je popustila, pa se odmah nakon fotografisanja vratila starih navikama. Više puta je kazala kako nikad ne priprema pitanja za intervjue, već da jednostavno sa svojim sagovornikom sedne ispred kamera i publike i vodi normalan razgovor. Tokom 25 godina vođenja emisije, ni jednom nije izostala sa snimanja.

Opra je započela ljubavnu vezu sa Stedmanom Grejemom 1986. godine, a par se verio šest godina kasnije. Pristali su da se venčaju, ali su i dalje vereni, već 24 godine, prenosi portal Klix.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike