Odbojka na pesku – neprijatelj žena

Jedna od najvedrijih i najveselijih asocijacija na leto je odbojka na pesku, naročito među mlađim svetom. Aktivno zabavljanje na plaži, more, puno sunca i smeha – vreme začas proleti a, ako ste ljubiteljka odbojke na pesku, verujete i da vam proleti u veoma zdravoj aktivnosti. Sport je zdrav, zar ne? U svakom slučaju, posle odbojke na pesku odlično se osećate. Samo, oprez: vaše grudi vam baš i neće biti zahvalne na ovakvom obliku zabave.
Da ne bude zabune, nije nezdravo igrati odbojku na pesku. Vesela atmosfera, opuštenost i fizička aktivnost svakako će dobro uticati na vaše zdravlje. Na plaži ste zaista opušteni – devojke se ne stide da igraju odbojku na pesku u bikiniju, pa čak i u toplesu (na oduševljenje muškog sveta koji se zatekne u blizini). Problem je što ta opuštenost može loše da utiče na nežno tkivo vaših grudi.
Naime, doktori su utvrdili da skakanje koje podrazumeva odbojka – brzi pokreti i vibracije – rastežu tkivo oko grudi, a to može da ima trajne posledice u vidu prerano opuštenih grudi. Plastični hirurzi tvrde da im je ovaj veseli letnji sport doveo mnogo pacijentkinja koje žele da im grudi ponovo budu zategnute.
Da li ovo znači da ne smete da igrate odbojku na pesku? Ne, slobodno se zabavljajte – samo to nemojte činiti ni u bikiniju ni u toplesu. Tretirajte odbojku na pesku kao i neki drugi sport, što će reći da je prilikom igranja obavezan sportski grudnjak. Voajerima će možda biti žao zbog toga, ali ćete vi biti zadovoljne time što će vaše grudi ostati čvrste.
Još nešto: slična opasnost koja od odbojke na pesku preti ženskim grudima, preti i muškim genitalijama, pa bi bilo dobro da svog dragog upozorite da za tu vrstu zabave obavezno koristi uski šorts. Odbojka na pesku jeste veoma veseo sport, ali bez preduzetih mera opreza neke posledice tog sporta mogu vas ili vašeg dragog (ili oboje) zaista deprimirati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike