Odgovarajuća nega kože I

Kreme i losione koristimo za negu i korekciju određenih problema kože. Kada eliminišemo pitanje proizvođača, opet ostaje dilema koji losion, kremu ili masku koristiti. Evo nekoliko osnovnih smernica koje se odnose na njihovo delovanje i grupu žena kojima određena krema prija.

  • Alfa hidroksi kiseline

Viđale ste sigurno ovaj natpis na mnogim kremama. One obnavljaju izumrle ćelije kože, potpomažu nastajanje novih ćelija, vraćaju tonus ostareloj koži.

  • Beta hidroksi kiseline

Poznate još kao salicilne kiseline. Skidaju izumrli sloj kože, čiste zapušene pore i vraćaju koži neophodan sjaj.

  • Antioksidanti

To su kreme i losioni sa vitaminima A, C, E, i ekstrakti zelenog čaja. Štite kožu od nepovoljnih uticaja bilo da oni potiču iz sredine u kojoj živimo, UV-zraka, pušenja i od drugih uticaja koji potpomažu brže starenje kože.

  • Hidrohion

Ovo je sastojak koji pomaže kod posvetljivanja kože tako što smanjuje pigmentaciju uzrokovanu štetnim delovanjem sunčevih zraka i hormonskim disbalansom. Verujte da pomaže, iako je potrebno dosta upornosti i vremena.

Imajte na umu sledeći podatak: kakvu god kremu ili losion koristile za negu, oni vas nikako neće zaštititi od štetnog uticaja sunca. Ako vam je lice masno, ne znači da je zaštićeno. Obavezno koristite losion i kreme za sunčanje kao ekstra negu tokom toplih meseci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.