U trendu

Podsetite sebe da ste sjajne

Svašta nas u životu iznervira, nekada toliko da poželimo da se izvrištimo na nekog, a takvi agresivni ispadi uglavnom baš i nisu dobrodošli, i kasnije se loše osećamo zbog njih. Jedan od načina da sebe smirite kad vas neko žestoko iznervira jeste da sebe podsetite koliko ste vi sjajna i sposobna osoba.
U čemu je trik? U tome što nas, vrlo često, iznervira nešto što nas na neki način dotakne i navede nas da se osećamo loše. Spolja gledano, stvar može da deluje kao obična sitnica, recimo, nespretni prodavac vam već treći put donosi pogrešan artikal, a vi ste u velikoj žurbi i želite već jednom da završite s kupovinom (koju morate da obavite) i da potom nastavite dalje, sa svim onim stvarima s kojima već kasnite. U takvoj situaciji zapravo najviše smeta to što se osećamo bespomoćno, zavisimo od nekoga, ne možemo mi tu ništa, nije do nas, do prodavca je da već jednom obavi svoje. I odatle potiče toliko jak osećaj besa, jer niko ne voli da se oseća bespomoćno, to je veoma frustrirajuće.
Neko će u takvoj situaciji podviknuti na prodavca, neko ćutati i "gutati" bes. Ne predlažemo vam ni jedno ni drugo kako biste se osetili bolje – umesto toga, predlažemo vam da sebe podsetite da ste vi zapravo sjajna i uspešna osoba. Podsetite sebe na razne stvari koje su vam uspele, koje vam dobro idu, najbolje je ako veze nemaju s trenutnom situacijom u kojoj se nalazite. Vrlo je verovatno da ćete tada osetiti kako vam se bes stišava i da ćete se osetiti bolje – a to je ono što je glavno, ne tih nekoliko minuta tamo-ovamo, već da se vi osetite bolje.
Probajte! Od ovakve taktike ne može da bude štete. U najgorem slučaju, neće vam pomoći, ali neće vam ni odmoći, a u najboljem, osetićete se smirenije i bolje; situacija će se već rešiti onako kako će se rešiti, a vi više nećete imati osećaj da ćete eksplodirati od besa, već ćete to rešenje mirno sačekati i produžiti svojim putem.

Napišite komentar