U trendu

Posle godišnjeg odmora

Vratili ste se s godišnjeg odmora i ponovo ste na poslu. Ua! Dobro, nije baš toliko loše (valjda), ali već vam nedostaje dobro raspoloženje koje ste imali na godišnjem. Ne nedostaje vam samo boravak na nekoj egzotičnoj lokaciji (ako ste putovali na neku egzotičnu lokaciju), još više vam nedostaju promena rutine, sporiji ritam, pozitivno raspoloženje… Ipak, ne mora da vam nedostaje sve to – ponešto od tih stvari možete da prenesete i u radno okruženje. Evo i kako.

Ako ste u kancelariji okruženi sivilom i staklom, zaista nije verovatno da ćete biti prijatno raspoloženi niti da ćete duže vremena moći da održite lepo raspoloženje. Tu može da pomogne da na sto stavite dve-tri najlepše fotografije s mora (ili već neke lepe i vedre slikice), a ako najveći deo dana „buljite“ u kompjuter, pomoći će vam i veseli, morski desktop, kao i morski skrinsejver. Isto možete da predložite i kolegama – ako je kancelarija puna vedrih desktopova, odmah će i atmosfera biti veselija.
Ono što na svakom odmoru prija jesu nova iskustva. Možete ih steći i van odmora – dovoljno je da ne idete baš istim putem na posao svakog dana. Ovo je i praktičan postupak, jer ćete tako otkriti radnje, restorane i razne druge korisne objekte za koje dotad niste ni znali.
Ne morate samo na odmoru da ugađate sebi i da uživate. Ako „krepate“ od posla da biste neki projekat završili na vreme, ne čekajte da vas šefovi nagrade za to (moguće je da neće), već nagradite sebe nečim lepim – nekom lepom novom stvarčicom, izlaskom, provodom… Vredno ste radile i zaslužile ste.
Probajte da malo više vremena provodite napolju. Znamo da postaje sve više uobičajeno da se na poslu ostaje prekovremeno, ali pokušajte da u toku makar jedne sedmice s posla izlazite „tačno u minut“. Takođe, pokušajte da neku pauzu za ručak iskoristite tako što ćete izaći i svoj uobičajeni sendvič pojesti na klupi u parku ili dok šetate. Prijaće vam kratki odmori i svež vazduh (onoliko svež koliko može da bude u vašem mestu – svakako je svežiji od kancelarijskog) i daće vam dodatnu energiju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike