Preplanula i zimi

Leto je prošlo, a tako vam je lepo bilo! Toplota, sunčanje, uživanje… Niste dete; znate da u našim krajevima toplo vreme ne traje preko cele godine i da ne možete stalno biti na odmoru. Ipak, volele biste da imate nešto što bi vas stalno podsećalo na toplotu i lepo vreme, nešto što 24 časa dnevno nosite sa sobom i ne možete da izgubite, a stalno možete da bacate pogled na to; recimo, baš bi vam se dopalo da ste i zimi preplanule kao i leti, da tokom cele godine imate tu letnju boju (a i mišići vam, kad vam je koža tamnija, izgledaju zategnutije, a celo telo vitkije). Ipak, zimi se ne možete sunčati, osim u solarijumu, a to baš i nije zdravo.

Rešenje postoji: naravno, to je krema za samotamnjenje. Sumnjičavo vrtite glavom, jer imate neprijatnih iskustava sa flekama i neravnomernim nanošenjem, ili je vaša prijateljica imala takvih problema? Evo nekih saveta. Ako prvi put koristite kremu za samotamnjenje, počnite sa delom tela koji nije izložen pogledima, na primer, sa stomakom, a potom, kad steknete malo sigurnosti, pređite na ruke i noge. Preporučljivo je da koristite kremu u formi spreja, jer to omogućava ravnomerno nanošenje i na nepristupačna mesta.

Preterali ste i ne sviđa vam se kako vam koža postaje sve tamnija i tamnija? Uradite piling, ostanite dugo u kupki i neko vreme nemojte nanositi nove slojeve kreme za samotamnjenje. Prirodno ste svetle puti, pa se bojite da vas krema ne potamni suviše? Prvo utrljajte hidratantnu kremu, a tek onda kremu za samotamnjenje – to će ublažiti efekat i dati vam bolji osećaj kontrole. Hidratantna krema nanesena nakon kreme za samotamnjenje (samo sačekajte onoliko sati koliko piše u uputstvu) intenziviraće vaš novi ten.

Ipak se bojite da ne „zabrljate“? Ukoliko za zadovoljstvo tamne kože možete da izdvojite 45 do 60 evra, posetite neki kozmetički salon koji nudi i ovu uslugu. Tamo će vas „išpricati“ vazdušnom četkom (specijalna naprava za ovu svrhu). Postupak traje 15 minuta, plus dva minuta da se osušite – i sa tuširanjem morate sačekati 24 sata da bi se krema potpuno upila. Čak i ako bude neke flekice, to ćete lako skinuti prilikom prvog tuširanja. Efekat ovog postupka traje pet-šest dana, što je nešto duže nego kad se sami potamnjujete.

Sad, ako volite da ste preplanule u toku cele godine i, nimalo nebitna stavka, možete to finansijski da podnesete – samo napred!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.