Previše šokantna: Ovu reklamu odbili su da prikažu tokom dodele Oskara (video)

Televizija ABC, koja je u nedelju prenosila dodelu Oskara, odbila je da u pauzama tokom ceremonije prikaže reklamu koji prikazuje novopečenu mamu nakon porođaja.

Ocenili su da je reklama previše šokantna pa su zabranili njeno prikazivanje za vreme 92. dodele filmskih nagrada – prenosi portal Now This.

Reklama kompanije Frida mom u trajanju od 60 sekundi prikazuje novopečenu mamu koja se budi usred noći i trudi se da ode do toaleta. Pritom koristi različite proizvode, dok na sebi nosi mrežaste gaćice, dobro poznate skoro svim porodiljama.

Reklama se završava rečenicom da „Postporođajni oporavak ne mora biti tako težak“, nakon čega slede proizvodi koje kompanija prodaje.

Na kraju su svoju reklamu objavili na jutjub i predstavili ga rekavši:

– Reklamu koju ćete videti odbila su da emituju mreža ABC tokom ovogodišnje dodele nagrada. Nije nasilna, politička ili seksualne prirode. Naša reklama nije verska ili nepristojna i ne prikazuje puške ili municiju niti žensku higijenu i pomoć protiv hemoroida koji su takođe su zabranjeni – stoji u videu.

Kako prenosi Health.com, reklama je odbijena za prikazivanje zbog previše grafike s delimičnom golotinjom i demonstracijom proizvoda.

Na svom jutjub, kompanija Frida mom objasnila je o čemu je reč:

– To je samo nova mama, koja je prvi put sama kod kuće s detetom i svojim novim telom. Ipak je odbijena. I onda se pitamo zašto se nove mame osećaju nespremne.

Reklama je privukla pažnju američke glumice Bizi Filips, koja ga je objavila na svom Instagramu uz reči:

– Zaplakala sam kada sam je gledala. Delom zbog toga što su ovu reklamu napravile žene koje su stvarno to proživele, a drugim delom jer zaista moramo da normalizujemo žensko telo  i iskustvo žene u medijima – stoji u opisu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.