Ružno vreme i vaš izgled

Jesen, kiša, pljuskovi, odeća i obuća su vam mokri, osećate se, pa, pokislo, a i izgledate pokislo. Od vlage u vazduhu kosa vam se opusti, pod sivim nebom i crnim kišobranom koža vam dobije sivkastu nijansu… Čak i ako izbegnete sve moguće jesenje prehlade, opet se može desiti da izgledate kao da ste bolesne. Kako to izbeći? Postoji li uopšte mogućnost da dobro izgledate čak i kada je napolju ružno vreme? Postoji!
Naravno, po ružnom vremenu vam je verovatno važnije da se s njega sklonite nego da privlačno izgledate, ali svakako da neće loše uticati na vaše raspoloženje ako vašem izgledu ni najružnije vreme ništa ne može. Samo, kako to postići? Uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova.
Za početak, zaboravite na crni kišobran! Nabavite beli ili šareni s belom osnovom – ispod njega, vaša koža će izgledati za nijansu svetlije i svežije i neće imati onu bolesnosivu boju koju daje crni kišobran. Što se opuštene kose tiče, rešenje je takođe jednostavno: učvršćivač za kosu. Nanesite penu na vlažnu kosu i isfenirajte je, tako će se vaša frizura održati i po vlažnom vremenu. Po vlažnom vremenu kosa teži da se ukovrdža, pa ako vam je kosa prirodno talasasta ili kovrdžava, vlažno vreme i nije tako loše; plus, ove sezone je talasasta ili kovrdžava kosa u modi. Ako ipak više volite smiren izgled, postoje i preparati koji vam mogu pomoći u tome.
U toku tmurnih, kišnih dana, sve deluje mračnije. Ako želite da razvedrite i sebe i okolinu, posegnite za vedrijim bojama – obucite se u odeću jarkih boja. Jarkopink je u ovom trenutku u trendu, ali, u principu, bilo koje vedre boje koje na vama lepo izgledaju delovaće prijatno. Ovo se odnosi i na šminku – crni i sivi tonovi su inače super, ali ako želite da izgledate vedrije, odaberite nebeskoplavu ili travazelenu nijansu senke za oči.
Uz pravilan dodatak veselih boja i najtmurniji dan će i vama i vašoj okolini delovati znatno vedrije. Ne dopustite običnoj kiši da vam pokvari raspoloženje!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike