Savršene obrve

Dobro definisane obrve mogu vašem licu dati vedriji i sjajniji izgled. To nije samo granica gde se završavaju oči a počinje čelo, to je sastavni deo utiska koji neko stiče kad vas gleda u oči.

Koliko puta ste samo videli žene koje su dobile bezličan izgled jer su sasvim počupale obrve i nacrtale ih olovkom. Da li ste nekada primetili da loše počupane obrve ženama daju začuđen izgled lica? Istina je da su obrve deo facijalne ekspresije, te zato budite veoma pažljivi dok ih oblikujete.

Pri oblikovanju se držite prirodnog izgleda obrva, ali im dajte jednu urednu liniju. One bi trebalo da počinju tačno iznad unutrašnjeg ugla oka, a da se završavaju koji milimetar iza spoljašnjeg ugla.

Obrve na početku uvek češljajte nagore, a kako se približavate kraju, na stranu. U principu, ako želite da vam obrve budu deblje, češljajte ih nagore, a ako ih budete češljali na stranu, izgledaće tanje.

Duže dlačice malo skratite makazicama za nokte, jer kad su predugačke teško se održavaju urednim. Pazite dobro da ih ne skratite previše.

Kada završite sa „šišanjem“ obrva, nanesite malo gela (postoji i gel samo za obrve) ili ih namažite providnom maskarom. Lak za kosu može dobro poslužiti ako se nanese na četkicu kojom sređujete obrve.

Ako želite da posvetlite obrve, nemojte nikako koristiti istu farbu koju koristite za kosu. Postoji specijalna farba u obliku kreme koja služi samo za posvetljivanje dlačica na licu. Nemojte držati kremu na obrvama duže od pet minuta i nemojte posvetljivati obrve više od jednog tona.

A sada da se malo pozabavimo čupanjem obrva, što priznaćete, nikome ne prija. Neke žene su izuzetno osetljive na čupanje obrva. Korišćenje leda u ovakvim prilikama da biste malo olakšali bol pri čupanju nije baš najbolja ideja. Led zateže kožu oko obrva i sigurno je da vam neće umanjiti bol. Za one koje su veoma osetljive savetujemo korišćenje ora-gela protiv zubobolje.

Ako previše počupate obrve, dok čekate da one ponovo izrastu, povucite nekoliko linijica olovkom za oči, tako ćete dopuniti prazna mesta i dobiti naizgled gušće obrve. Nikako ne koristite ajlajner, jer će on samo zamrljati deo kože oko obrva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.