U trendu

Sitnice koje obraduju

Umorni ste? Neraspoloženi? Mnogi jesu, i to često, ali za svakog od nas postoje neke sitnice koje ga obraduju, dovoljno je samo da ih se setite, pa da vam se osmeh pojavi na licu. Zato bi možda bila dobra ideja da napravite spisak takvih sitnica koje vas raduju, pa da, kada vas uhvati zlovolja, zvirnete u taj spisak. Mi vam predlažemo nekoliko takvih radujućih sitnica, a vi po volji dodajte i oduzimajte spisku.

Prijatno jutro u toku vikenda, kada se probudite i setite da tog dana možete, ako tako želite, ceo dan da se razvlačite po krevetu, ili da slušate muziku, gledate filmove, uživate u ritualima ulepšavanja… Nema žurbe, ceo dan je pred vama i možete ga ceo posvetiti uživanju!
Miris kafe ujutru, bez obzira na to da li se radi o radnom ili neradnom danu. Još ako je taj miris praćen mirisom svežeg peciva (može i pun tanjir vrućeg omiljenog peciva – jeste da goji, ali, joj, što dobro miriše!).
Super knjiga – ona od koje ne možete da se odvojite, zbog koje ostajete budne do sitnih noćnih sati bez obzira na to što rano ustajete, koju nosite i na posao i krišom čitate i za koju vam je beskrajno žao kada se završi – hoćete još!
Zarazna i simpatična melodija koju čujete rano ujutro, pa vam ceo dan odzvanja u glavi, toliko da je često i ne primećujući pevušite – tek vam čudni pogledi onih oko vas skrenu pažnju na to da radite nešto neuobičajeno. Nema veze, super se osećate!
Uzimate jaknu koju niste nosile mesecima i u džepu pronalazite novčanicu. Nema veze da li je suma velika ili mala, osećate se kao dobitnik na lutriji – još i bolje, jer znate da se radi o novcu koji ste same zaradile, a taj je najslađi.
Autobus koji stigne na stanicu u isto vreme kao i vi i još je skoro prazan, ili kada u poslednji čas spasete svoj automobil od „pauka“.
Raspakivanje poklona – svaki put se osećate kao dete za Novu godinu ili rođendan, kada nestrpljivo raspakuje ono što je dobilo i nada se da će dobiti baš ono što je želelo.
Kad vas uhvati napad smejanja – neko je nešto „odvalio“, svi ste se do suza nasmejali, a onda vas malo-malo nešto podseti na „provalu“ i ponovo počinje nezaustavljivi smeh.
Sanjate grozan san – a onda se probudite i shvatite da je sve u redu, da ste samo ružno sanjali. Ponovo se ušuškate u svoj udobni krevet i sa zadovoljstvom nastavite sa spavanjem.
Kada se slučajno probudite dva sata ranije nego što morate i shvatite da još puna dva sata ne morate da ustajete, pa slatko ponovo utonete u san.
Primanje pošte, elektronske ili obične, i osećaj sreće što nije još jedno cirkularno pismo već neko misli na vas i nedostajete mu.
Vratite se iz šopinga, raspakujete ono što ste kupile, ponovo isprobate i shvatite da vam se i dalje isto onoliko dopada kao što vam se dopalo u radnji – ako ne i više.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike