Prirodnim putem protiv bora

Foto: Greyerbaby/Pixabay.com

Dame su spremne da ulože znatna novčana sredstva u preparate protiv bora, kao i da se izlože različitim – nekada i bolnim i rizičnim – tretmanima koji će im pomoći da im lice ostane glatko i mladalačko. A postoji i jedno veoma efikasno sredstvo protiv bora, sredstvo koje ne košta ama baš ništa.

Koje je to čudesno sredstvo? Smeh. Kako smeh – kad svi znaju za “bore smejalice”? Tačno je da ćete od čestog smejanja s vremenom dobiti sitne bore oko očiju i usana, ali te borice većina smatra simpatičnim, jer su znak da se radi o vedroj osobi u čijem je društvu vrlo verovatno jako prijatno – dakle, to su bore koje na izvestan način ulepšavaju.

Bore koje se najmanje dopadaju jesu one na čelu, a osobe koje se često smeju dugo zadržavaju glatko čelo. Ili, čak, osobe koje se samo smeše, jer čak i relativno slab osmeh pokreće 17 mišića lica i praktično “pegla” čelo.
Smeh održava tonus mišića lica i poboljšava cirkulaciju, što će onda licu dati lep ten i još lepši sjaj. Ne kaže se uzalud za nekog da prosto blista od sreće – smejanje zaista ima takav efekat na ljude.

Uz to, smeh održava i tonus stomačnih mišića, mišića leđa i mišića nogu. Izračunato je da jedan minut smeha ima sličan efekat desetominutnom vežbanju na spravi za veslanje ili petnaestominutnom vežbanju na biciklu. Ukoliko biste se od srca smejali pola sata, izgubili biste isti broj kalorija kao i za pun sat trčanja.

Dakle, drage naše dame, nemojte se nervirati niti “padati u depresiju” kad vidite previsoku cenu neke čuvene kreme protiv bora. Umesto toga, nasmejte se – tako ćete em “ispeglati” bore, em ćete uštedeti veliku sumu novca, koju posle toga možete potrošiti na nešto što će vam pružiti zadovoljstvo i još više razloga za smejanje.

2 komentara

  • Vesna N.

    Smrkne mi se kad vidim plastične lutke od 50 godina, kao posledicu diktature večne mladosti i savršenstva. Pametne žene su i lepe žene, ma koliko godina i bora imale.

  • Dragana Lončarević

    Imam izražene bore na čelu, a stalno se smejem; mlada sam i mislim da ću se smejati još dugo. Bore… ne verujem da će prestati da se pojavljuju, a još manje verujem da će nestati. Članak je… ma nema veze, važno je da vi propagirate smeh, a to je lepo!

Ostavite komentar

Oznake