Šminka za najveselije veče

Novogodišnje veče je jedino vreme u godini kada sofisticirane dame mogu da sijaju, blistaju i šljašte u devojačkom maniru. Manje ne znači više u prazničnoj sezoni, zato spremite crne haljine sa nizom šljokica oko vrata, sjajne gelove za telo i upadljive senke za oči. Morate priznati da vam prija sve to bleštanje. Žene sa šljokicama su kao muškarci sa igračkama. Jedina razlika je, čini se, što žene pročitaju uputstvo pre upotrebe.

Lice

Nanesite na lice neki transparentni puder koji daje koži svež izgled. Mnogi proizvođači u svojoj paleti proizvoda imaju svetlucavi puder. To je isključivo noćni puder i na veštačkom svetlu daje koži lica jedva primetni sjaj. On može izgledati veoma otmeno i elegantno ako je dobro ukomponovan sa celokupnim izgledom. U ovakvom puderu kriju se sitni kristali, koji se presijavaju i pod raznim uglovima reflektuju svetlo.

Nemojte nanositi teške tečne pudere. Tokom slavlja će sigurno biti igre i skakanja, a samim tim i znoja, prostorija će biti topla, te će vam se koža lica sigurno vlažiti, što u kombinaciji sa tečnim puderom daje užasan efekat. Nećemo ni pominjati nuspojave za vaš ten – u fatalnoj kombinaciji tečni puder+znoj=zapušene pore.

Ne insistirajte na dodavanju tamnije nijanse pudera, koji će vam dati izveštačen i ugasnuo izgled. Svetlucava koža je daleko privlačnija nego ten dva-tri tona tamniji od prirodnog. Blago tamniji ten zimi je zanimljiv, preterivanje po običaju vodi u drugu krajnost.

Usne

Saveti za usne su veoma različiti, od neutralnijih tonova do braonkastih i crvenih. Ruž još uvek nije toliko evoluirao da bi uspeo da se održi posle nekoliko gutljaja žestokog pića ili zalogaja kolača. U takvim situacijama je mnogo bolje imati neutralniji ruž, čije prisustvo nije toliko očigledno da bi se primetilo nestajanje boje. Pored toga, u modi je kompletan izgled iz šezdesetih a la Brižit Bardo, što znači vaoma naglašene oči, prirodna usta i natapirana bujna kosa.

Savršene crvene usne koje ćete povremeno vlažiti i davati im punoću nanošenjem sjaja izgledaju senzualno. Nema tog muškarca koji može odoleti takvim usnama. Najvažnije je ipak da se izgledom previše ne opterećujete tokom večeri, jer se onda nećete potpuno opustiti.

Oči

Oči treba da budu jake i upadljive. Kada ruža nestane, oči ostaju u prvom planu. Boje su zaista različite, ali preporučujemo tamne nijanse sa istaknutim prelazima ka svetlucavim bojama uz liniju obrva. Ta tamna senka treba da se nanosi na odgovarajući način da bi se dobio zamrljan izgled. Zamislite taj efekat – kao kada grafitnom olovkom pišete po hartiji, a onda povučete prstom preko. Gubi se oštrina linije i dobijate zamrljanu sivkastosrebrnu boju. Upravo ta zmarljanost istaći će i prelaze boja i crte vašeg lica.

Svetlucanje ispod obrva i na obrazima jako je zanimljiv detalj. Ali ako imate malo ozbiljniji broj godinica, a samim tim i malo više bora, možda bi bilo bolje držati se podalje od sjaja ispod obrva. Neki proizvodi će se upravo zadržati u tim poricama i istaći će te linijice, a ne vaše lice.

Neki proizvođači šminke otišli su toliko daleko da su napravili antistres šminku: aromaterapeutski sjaj za usne, sjajni ajlajner i prašina univerzalne boje koja daje život vašem licu i nameće praznični duh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.