najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sredite neseser!

Volite da ste uvek doterane i lepo našminkane. Ne sa mnogo šminke, naročito ne u toku dana i naročito ne leti, kada je vrućina, ali volite da izgledate lepo – tako ste naučile i to vam se dopada. Zbog toga uvek nosite sa sobom neseser sa neophodnom šminkom, tako da, ako vam se nešto pokvari (što je na letnjoj vrućini vrlo moguće), možete odmah da “popravite štetu”. Sve je to super, samo kad se ne biste osećale kao da previše teglite, jer vam je neseser večito prepun, toliko da ne možete ni da ga zatvorite. Dobro, nije baš da teglite – šminka i nije nešto teška – ali kako nositi elegantnu žensku tašnu kad u nju, pored novčanika, ključeva, mobilnog i drugih neophodnih stvari, treba da stane i prepun neseser iz koga ispadaju preparati dekorativne kozmetike?

Ukoliko ste se prepoznale u ovoj situaciji, za vaš problem ima leka. Pogađate i same: to je sređivanje nesesera, a evo i kako to da izvedete. Treba vam samo malo dobre volje i oko 15 minuta.

Prvi korak je da uklonite sve što više ne koristite. Bacite sve što je polomljeno ili pušta boju (lak za nokte, maskara, puder, tečni sjaj za usne…). Nema nikakve svrhe ni da nosite sa sobom podlogu (tečni puder) koja više ne odgovara vašem tenu – dovoljna vam je samo jedna bočica, ona koja vam trenutno odgovara. U principu, čak i ako se radi o večernjoj varijanti, od šminke je dovoljno da nosite podlogu, kameni puder, rumenilo, maskaru, bež olovku za povećavanje očiju, iscrtavanje usana i ispravljanje sitnih grešaka. Ako imate mesta, možete dodati i senku za oči (samo jednu!), ruž i sjaj za usne.

Sledeći korak jeste čišćenje: naime, sve one četkice, sunđerčiće i aplikatore za senke treba redovno čistiti, da ne biste dobile neku infekciju ili iziritirale kožu lica. To “redovno” znači bar jednom u dve-tri nedelje. Najlakše je uveče ih oprati u mlakoj vodi sa malo blagog šampona i ostaviti da se u toku noći dobro osuše.

Za kraj, dobro bi bilo i da, ako imate mogućnosti za to, racionalizujete: recimo, nosite sa sobom uzorke koji se dele u parfimerijama, oni stvarno zauzimaju sasvim malo mesta. Zgodno je i ako možete da koristite kozmetička sredstva koja imaju više namena (na primer, rumenilo može da se upotrebi i kao senka za oči i kao ruž za usne, olovka za usne može da posluži, ako je odgovarajuće boje, i za iscrtavanje očiju…).

Sve u svemu, sređivanje nesesera i nije neki veliki posao, a doprineće tome da možete da nosite malu, elegantnu žensku tašnu i da se i zbog tašne i zbog reda koji vlada u njoj osećate kao dama.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike