najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Super žurka u malom stanu

Ukoliko vam je stan mali, „kutija šibica“, kako bi ga neki mogli nazvati, moguće je da ste često zavidele prijateljicama sa većim stanovima. Pored toga što im je komotnije nego vama (doduše, vi imate manje da čistite od njih, što i nije toliko loše), mogu i da naprave lepu zabavu i pozovu puno prijatelja na nju. Vi se jedva usudite da napravite i sedeljku za dvoje-troje prijatelja, u strahu da vašim gostima ne bude tesno, u želji da svi mogu komotno da se kreću. Čak i ako vam je stan veoma mali, to nije razlog da postanete asocijalni – super žurka do ranih jutarnjih sati može se napraviti i u malom stanu.

Za početak, zaboravite na posluženje na velikom stolu (ionako najverovatnije nemate veliki sto). Rasporedite hranu u formi koktel posluženja, kao i piće, po set stočićima, tako da gosti mogu sami da se posluže. Zgodno je da posluženje bude jednostavno (ne brinite, to ne znači i oskudno): koktel pecivo, mini-sendviči, krekeri sa premazima, sir, masline, suhomesnati naresci, pikantne grickalice…

Nagomilani kaputi i cipele u hodniku mogu napraviti dodatnu gužvu; u tu svrhu, nije loša ideja da izdvojite jedinu preostalu prostoriju (spavaću sobu ili terasu). Tako će kroz hodnik moći neometano da se prolazi i neće biti osećaja stešnjenosti.

Red za toalet takođe vam može napraviti problem; pošto dame često koriste toalet i da bi popravile šminku i frizuru, možete im postaviti veliko ogledalo u hodniku. Na ovaj način, čak i ako pozovete zaista veliki broj ljudi, ne bi trebalo da bude previše „cupkanja ispred toaleta“.

Ako i dalje nemate gde da stavite sve posluženje, možete televizor da sklonite u plakar (pretpostavka je da vam nije presudan za animaciju gostiju) i da za posluženje upotrebite stočić na kom vam inače stoji televizor. Ukoliko vam ni to nije dovoljno, možete upotrebiti i stolice, ili… Pogledajte šta posedujete od nameštaja i šta bi još moglo da vam posluži.

Za kraj: nemojte da limitirate listu gostiju. Pozovite sve koje želite da vidite (ako ih nema baš nekoliko hiljada). Ako je društvo dobro i svi su lepo raspoloženi, čak i malo veća gužva nikom neće previše smetati, pogotovo što teško da će svi doći u isto vreme i otići u isto vreme.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike