Te dosadne poruke (2)

U tom „forvardu“ dobijete „mudre misli“ o ljubavi i sreći (ili o religiji, Bogu, ili o seksu, ili neke nazoviduhovitosti) i obećanje da ćete se usrećiti ako u roku od nekoliko minuta pošaljete poruku dalje na toliko-i-toliko adresa, kao i spisak šta će vam se sve ružno desiti ukoliko poruku ne pošaljete dalje (jedna od najčešćih je u vezi sa seksom – u životu više nećete imati dobar seks, genitalije će vam se osušiti i otpasti i bićete krajnje mizerni i frustrirani do kraja života).

„Forvardi“ religiozne prirode koji vam na ovakav način stignu obično su huljenje na Boga (ukoliko ste vernik, ukoliko niste, deluju „samo“ kao još jedna glupost), pošto se u njima najčešće tvrdi kako vi, ukoliko smesta ne pošaljete poruku dalje, zapravo ne verujete u Boga i ne volite Isusa.

Da ne nabrajamo ove poruke dalje – ukoliko ste makar neko vreme proveli na Internetu, svakako ste dobili bar neku. Uvek su iritirajuće, a već posle prvih nekoliko prestane da vam bilo šta tu bude zabavno – naročito nakon što nekoliko puta pročitate da će se sve nesreće ovog sveta sručiti baš na vas osim ako porukom ne „usrećite“ još izvestan broj ljudi – a te „lepe želje“ poslala vam je vama draga osoba.

Šta učiniti protiv primanja ovakvih poruka? Jedna mogućnost je da blokirate poruke od osoba koje vam takve poruke šalju – nevolja je što obično ipak ne želite to da uradite, a ako su osobe koje vam to šalju ujedno i poslovni partneri vas ili vaše firme, to i ne smete da učinite. Druga mogućnost je da sve ljubazno zamolite da prestanu da vam šalju preteće poruke – i da se nadate da će uslišiti vašu molbu.

U međuvremenu, nerviraćete se i dalje zbog onoga što zatičete u svom elektronskom sandučetu (kao da vam „spam“ nije dovoljan!), a oni koji zarađuju od internet-protoka zarađivaće i dalje. Hmm, ko li je uopšte pokrenuo akcije slanja takvih poruka?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike