Traženje ljubavi kašnjenjem

Za to zašto neko stalno kasni postoji mnogo mogućih uzročnika. Svakome se može desiti da sticajem okolnosti zakasni, ali ako neko konstantno kasni, ta osoba ima problem (naravno, imaju ga i oni koji moraju da je čekaju), a nekada je taj problem što se ta osoba ne oseća voljeno.
Kakve veze ima to što se neko ne oseća voljeno s kašnjenjem? Jednostavno, rezon te osobe je: "Ako me voli, sačekaće me". To se ne odnosi samo na partnera ili partnerku koji čekaju, odnosi se i na prijatelje, rođake, roditelje, decu… Ako vas neko voli, prihvatiće da žrtvuje svoje vreme, koje mu/joj je dragoceno kao i vama vaše, i sačekaće vas, neće otići nakon što se vi ne pojavite na vreme pa da vas sačeka samo praznina.
Nezgodno je što osoba koja iz ovog razloga kasni maltene nikad nije svesna da je to pravi razlog njenog kašnjenja, da je to razlog zbog kojeg nije prethodne obaveze završila na vreme, što je prekasno krenula, skrenula u pogrešnu ulicu, što je usput zastala "samo još ovo da obavi, kad je već usput", i tako nekoliko puta. Praktično, dala je sve od sebe da bi primetno zakasnila, i na taj način testirala ljubav osobe s kojom treba da se vidi.
Ukoliko mislite da bi vaš razlog za večito kašnjenje kad se nalazite s određenom osobom mogao da bude taj da ste nesigurni u to da je toj osobi stalo do vas, razmislite otkud taj osećaj nesigurnosti, šta je to što ta osoba radi ili ne radi pa vi kašnjenjem pokušavate da dobijete potvrdu da ste voljeni. Zatim, ako je moguće, raspravite s tom osobom šta vam je zapravo potrebno od nje, a da bude prijatnije za oboje (vama je neprijatno što kasnite, njemu ili njoj smeta što svaki put moraju da vas čekaju – sigurno postoji nešto u čemu ćete oboje više uživati, a zbog čega ćete se osećati voljeno).
Ako mislite da neko vama drag kasni jer pokušava da dobije potvrdu da vam je stalo do nje/njega, možete pokušati s dugim, toplim zagrljajem kad vidite tu osobu. I uveravanjem, nežnim rečima, da vam vaš odnos (prijateljski, ljubavni…) mnogo znači. A u nekom trenutku možete ih i zamoliti da pokušaju da ne kasne, jer kad morate da ih čekate "sto godina", osećate se kao da im nije stalo do vas.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Naprotiv, uvijek kažem: „Jedva čekam da se to desi“, ili to obavim i stignem bar pola sata prije vremena. Na kraju, od nestrpljenja odahnem kad kucne pravi čas i zatekne me u čekanju i sačekivenju nekoga ili nečega. Uh, sve je stvar dobre organizacije i traženja sebe u nečemu. Nadam se da se moje nestrpljenje baš toliko ne primijeti?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike