najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trodnevni odmor

Danas je nemali broj ljudi – onih koji imaju dovoljno sreće da imaju posao – pretrpan obavezama i hronično iscrpljen, pa konstantno s čežnjom čeka na odmor. U takvoj situaciji dobro je znati da za oporavak mogu biti dovoljna i tri dana.

Dobro ste pročitale: tri dana! I ne mislimo na tri dana u nekom čudesnom lečilištu, mada, s druge strane, neće vam biti od velike pomoći ni ako ta tri dana provedete jurcajući unaokolo i završavajući stvari za koje zbog svakodnevnih obaveza niste imale vremena. Govorimo o tri dana koje ćete provesti u relaksiranju (što uključuje i nešto rekreativne fizičke aktivnosti – koliko i kakve, na vama je da odaberete).

U čemu je trik? Nema trika – istraživanja pokazuju da su tri dana dovoljna za potpuno opuštanje. Ovo je, u suštini, odlična vest, jer ne bi trebalo, ako normalno imate vikend od dva dana, da bude problem da povremeno i u ponedeljak ne dođete na posao. Vas će to u potpunosti relaksirati, a i vaša firma će od toga imati koristi jer ćete se na posao vratiti „napunjenih baterija“ i orne za nove poslovne uspehe.

Tu postoji još jedna zgodna stvar: kad se nakon trodnevnog odmora vratite na posao, znate da vas te nedelje čekaju četiri, a ne pet radnih dana, što vam daje dodatni podsticaj. Vikend će doći brže!

Dakle, ako je ikako moguće dogovoriti se s vašim šefom, kada osetite da vam je zaista potreban odmor, zamolite za slobodan dan (ponedeljak, naravno). Tri dana možete iskoristiti da otputujete nekud ili da se relaksirate u sopstvenom domu i sopstvenom gradu – ako ih zaista upotrebite za relaksaciju i odmor, imaćete utisak da ste se odmarale mnogo duže nego samo tri dana i da ste u potpunosti osvežene. Još neki dan odmora bi vam prijao, ali nećete ga osećati kao zaista neophodan.

Uživajte!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike