U trendu

U samo 3 koraka do većeg volumena usana

Našminkajte se kao profesionalac

U poslednje vreme postalo je i te kako popularno docrtavati usne kako bi one izgledale punije i lepše.

Ovo posebno rade devojke koje prirodno imaju tanke usne jer na taj način dobijaju na volumenu.

Profesionalni šminkeri već decenijama koriste olovku za usne kako bi postigli takav efekat.

Ovaj trend dobija na sve većoj popularnosti među zvezdama koje redovno viđamo u savršenim izdanjima na crvenom tepihu – od Dženifer Lopez do Kendal Džener.

Međutim, olovka za usne, ako se ne nanese na ispravan način, lako može dovesti do “lažnog” i suviše naglašenog izgleda. Ovo se posebno odnosi na situacije kada koristimo olovku u boji na prirodnoj bazi usana.

Ipak, ne morate nužno u staru isključiti olovku u boji – bitno je da pratite prirodan oblik usana i da se vodite čuvenim pravilom “manje je više”. Ključ je da ne preterate sa docrtavanjem.

Dakle, gde da povučete crtu?

Koristite nijansu olovke malo tamniju od prirodnog tona usana odmah izvan linije usana – da biste uokvirili i oblikovali. I nemojte se zaustaviti na tome. Dve različite nijanse olovke stvoriće prirodniji, puniji izgled.

Svetliju nijansu – koja odgovara tonu vaših usana – upotrebite za dopunu prostora od linije do usne. Ovo stvara dodatnu dimenziju, ključnu za postizanje punijeg izgleda usana.

Na kraju, nanesite karmin ili sjaj u nijansi koja odgovara svetlijoj olovci. Sjajna tekstura (za razliku od mat) dodatno će doprineti 3 – D efektu punijih usana. Docrtavanje usana olovkom radi punijeg izgleda biće prirodnije sa neutralnim nijansama.

Ako želite da isprobate sa svetlim ili tamnijim nijansama, i dalje se držite principa tamnije nijanse van linije usana, svetlije iznutra, sa namerom da se stvori ombre efekat.

Bonus saveti:

Tupa olovka za usne može povrediti i izgrebati usne. Što je olovka oštrija, to će vaše nanošenje biti preciznije.

Olovku nanosite malom četkicom za usne ili je jednostavno tapkajte nežno vrhovima prstiju, kako biste dobili prirodan izgled.

Koristite hidrantne formule, koje će prirodno dopuniti vašu kožu. Suva olovka za usne imaće suprotan efekat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)