najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uredni i bez šminke

Dešava se da neka dama bude ili s vremenom postane alergična na različite hemikalije i da zbog toga ne sme više da koristi mnoge produkte za dekorativnu kozmetiku (maskare, ajlajnere, senke, karmine…). Uz takve alergije obično ni farba za kosu ne sme da se koristi. I to može da postane priličan problem.
Naime, jednom kada se devojka navikne na korišćenje šminke i na farbanje kose, ona na to počne da gleda ne samo kao na način za ulepšavanje već joj to postane prirodno koliko i održavanje lične higijene. Bez šminke, neofarbane kose, oseća se neuredno i zapušteno. Ako uz to još i kosa počne rano da joj sedi, a posao joj je takav da komunicira uživo s ljudima, vrlo je verovatno da će se osećati jako loše, kao neka nevaspitana aljkavuša koja ne ume da se na poslu pojavi prikladnog izgleda. Međutim, stvari ni izdaleka nisu toliko crne.
Pre svega, treba biti svestan toga da ni šminka ni ofarbana kosa ne spadaju ni u urednost niti u higijenu – radi se o dekoraciji, koju možete, ali i ne morate primenjivati. Nenašminkana žena nije neuredna, baš kao što to nije neuredna ni žena sede kose ili žena s borama. Neuredan izgled daće vam raščupana kosa (kao da ste tek ustali iz kreveta i mrzelo vas je da se očešljate), neisturpijani nokti, prljava i neispeglana odeća, kao što vam neuredan izgled mogu dati i loše ofrabana kosa ili razbrljana šminka – ali prirodna boja kose i izostanak šminke nisu neurednost.
Sad, dame koje su navikle da se šminkaju i da farbaju kosu, a onda iz zdravstvenih razloga to više ne mogu da čine, mogu da se upitaju kako da svoj izgled učine lepšim, kako da izgledaju poslovno i doterano. Isto onako kako bi činile i ranije – samo bez šminke i s prirodnom bojom kose.
Dakle, frizura treba da bude uredna, pronađite neku koja odgovara vašem obliku lica. Prirodna boja kose, pa bila ona i seda, ne smeta – ako umete da je nosite, izgledaćete poput žene koja s ponosom pokazuje ono što je dobila od prirode i ne stidi se toga. Garderoba isto tako treba da bude uredna i prikladna za posao kojim se bavite – uniforma ako se to zahteva, ili već neka poslovna odeća, čista, opeglana, i oplemenjena nekim sitnim detaljem (mislimo na nakit). Nakit bi trebalo da bude diskretan, ali ipak vidljiv, i pravilno uklopljen uz ostatak garderobe.
I, najvažnije od svega, osmeh na lice i zračenje dobrim raspoloženjem (makar i odglumljenim). Osmeh će, više i od najbolje nanesene šminke, ulepšati vaše lice, a ako ste uz to ljubazni i zračite dobrim raspoloženjem, nedostatak šminke će primetiti samo zlobnici koji bi vam i inače našli neku zamerku, koliko da prigovaraju – ostalima ćete biti prijatna osoba s kojom je zadovoljstvo sarađivati.

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    Da se malo poigramo… i svojim izgledom… na uspjeh i sreću svih posmatrača; a jesu li oni ili učesnici važniji to je pitanje. Dakle, kad tijelo s godinama počne da “truli”, potrebno je malo truda da ne izgledamo nekako pohabano, otrcano i “gnjilo voće”, i sa svom tom glazurom koja nas krza i još ističe da nam vrijeme leti.

  2. Jasna Miličević

    Ja ne mogu bez šminke… malo maskare, malo kamenog pudera je obavezno… ponekad malo senke i rumenila, i to je to. Ali ne mogu da izađem bez ičega.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike