Uz crvene usne…

Crvene usne će na ženi skoro uvek lepo izgledati (neki bi dodali: i mamiti na poljupce). Bez obzira na to da li želite da zacrvenite sopstvene usne zato da biste nekog namamile da vas poljubi, ili zato što ih smatrate inače bezbojnim, ili ste jednostavno u raspoloženju za crveni karmin, evo nekih pravila šta ide, a šta ne ide uz takvu boju usana.
Pošto su crvene usne same po sebi veoma uočljive, treba paziti da ne preterate s ostatkom šminke. Zato su najpreporučljiviji neutralna boja senke i što je moguće prirodnija boja rumenila. Ovakav ostatak mejkapa je ujedno i najbolji način da istaknete crvenilo svojih usana.
Ukoliko želite, usne možete korigovati s malo tečnog pudera i izvući linije olovkom u boji koja odgovara boji karmina. Takođe, pošto je zbog upadljive boje neophodna preciznost, dobro je koristiti četkicu za nanošenje ruža; to će ujedno omogućiti da vam karmin što duže ostane na usnama.
Ono što uz crvene usne uopšte ne ide jeste tamna i intenzivna šminka na očima – kao što smo već rekli, crvene usne su sasvim dovoljno uočljiv detalj, intenzivno našminkane oči su previše. Iz sličnog razloga i teško rumenilo i bronzeri ne idu uz crvene usne, jer bi vam dali prenapadan i jeftin izgled.
Još jedna stvar koja uz crvene usne nimalo ne ide: crveni sjaj nanet direktno iz tube. Uz njega bi vaše usne delovale bleštavo (u lošem smislu) i, najverovatnije, masno – to nipošto ne bi bile usne koje mame na poljupce, već usne od čijeg dodira se beži, kako ne bi ostavile ružnu, masnu fleku. Ako baš želite, možete diskretno i pažljivo naneti sasvim malo sjaja – sve preko toga ne izgleda nimalo lepo.
U suštini, pravilo je ono staro: ako ističete usne, ne ističite nijedan drugi deo lica – i ne preterujte ni u isticanju usana.

Ostavite komentar