Vaša šminka pod lupom

Svaka žena po ovako hladnom vremenu posebno vodi računa o svom licu. Celo telo je dobro umotano u toplu odeću i za hladnoću neprobojni kaput. Na nogama nosimo pogodnu obuću za mokro i hladno vreme, u kojoj će nam biti toplo i udobno. Ruke čuvamo vunenim rukavicama, na glavi nosimo kape i šešire, koji nam štite uši od hladnoće. A lice? Taj tako delikatan i nežan deo našeg tela jedino ostaje nezaštićen na mrazu.

Pored hidratantnih i masnih krema, lice štiti i šminka. Ako nosite zaštitni puder, lice će vam biti manje izloženo nepovoljnim uticajima. Intenziviranje šminke i u isto vreme zadržavanje prirodnog izgleda, možete postići na sledeći način:

  • Stavite korektor gde god smatrate da je potreban, a posebno na deo ispod očiju. Bogato nanesite kremu ili hidratantni losion koji obično stavljate kao bazu za šminku i sačekajte malo da upije. Nanesite transparentni puder u prahu širokom četkom. Pojačajte rumenilo stavljajući dva sloja neutralne boje na obraze i „T“ zonu.
  • Očešljajte obrve. Stavite svetlu senku za oči odmah do trepavica na mesto gde obično stavljate ajlajner. Zatim, nanesite braon senku na kapke. Nanošenje senke koja je za ton tamnija od vaše kože očima daje dubinu.
  • Nanesite ruž koji je za ton tamniji od prirodne boje vaših usana i namažite sjaj preko.

Usne su pogotovo ranjive i sklone isušivanju jer nemaju zaštitni hidro-lipidni film. Mnogo faktora može doprineti pojavi isušivanja usana: grubi vremenski uslovi, lekovi koji isušuju kožu, ili alergije. Običan ruž nije dovoljan kada usne traže specijalan tretman. Ali, treba biti oprezan sa mastima za usne, a i sa nekim sjajevima, na koje su mnoge žene preterano naviknute. Jer ako više puta u toku dana sami mastite usne, one će prestati prirodno da se podmazuju. Tako će se još više isušivati i pojaviće se sasušeni parčići kožice na njima. Ne brinite, imamo i za ovo lek, ali vam ipak savetujemo da pokušate malo da smanjite prekomerno korišćenje labela.

Uzmite malo meda i sode bikarbone i na dlanu ih izmešajte u pastu . Nanesite pastu na usne i ostavite koji sekund. Uzmite toplo parče platna i nežno skinite te izumrle parčiće kože sa usana. Zatim stavite tanak sloj maslinovog ulja, Aloe Vera gela ili ulja vitamina E. Možete iskoristiti čak i sam med. Trudite se da taj sloj na usnama ostane što duže. Ponovite svaki dan ovaj mali tretman i usne će vam biti glatke i svilenkaste bez krvarenja i sitnih pukotina. Ako stavljate ruž, izaberite onaj koji ima hidratantne sastojke i stavite preko sjaj za usne.

Evo još jednog malog saveta. Sjaj za usne povećava vaše usne i čini ih sjajnijim. Korišćenje istog koncepta na očima, ostvariće sličan efekat. Istačkajte čist sjaj za usne na centar kosti iznad oka. Tako ćete proizvesti efekat otvorenih i sjajnih očiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.