Veliki nakit za praznike

Foto: Estall/Pixabay.com

Ima dama koje jako vole veliki, krupan nakit. Takav nakit mnogim damama može dobro da stoji, a praznici i slavlja su odlične prilike za njegovo nošenje. Sve što je potrebno (pored samog nakita) jeste imati meru, kako ne biste izgledale poput novogodišnje jelke.

Recimo, imate velike minđuše, koje će vam se lepo uklopiti uz planiranu garderobu. Odlično! Ali, ako ćete njih nositi, nemojte staviti i nekoliko velikih prstenova i upadljivu, krupnu ogrlicu, i široki metalik ukrasni kaiš… Ako stavite sve to na sebe, zaista ćete izgledati kao novogodišnja jelka, eventualno kao devojčica čija majka misli da je baš slatko da joj dete bude pokriveno nakitom koji je veći od deteta, ili kao tinejdžerka koja je istrčala iz kuće pre nego što je majka stigla da joj skrene pažnju na to da je preterala s količinom velikog nakita.

Ima nekih komada nakita koji ne samo što su veliki već i deluju bogato; na prvi pogled je svakome ko ima imalo mere jasno da uz takav nakit nije potrebno dodati još nešto (da ne bude zabune, ne mislimo da ni odeća nije neophodna). Recimo, krupna ogrlica koja izgleda bogato: uz takvu ogrlicu je najbolje ne samo da ne nosite nikakav dodatni nakit već i da vam odeća bude sasvim jednostavna – tada će ogrlica zablistati punim sjajem, a i vi s njom. U suprotnom, niti će se ogrlica nešto posebno videti, niti ćete se videti vi – a cilj udešavanja je valjda da ljudi primete vas, kako ste se lepo doterale, a ne da vide jedino vaš nakit, dok ste vi negde izgubljene.

Dakle, ako imate neki veliki nakit koji vam je preupadljiv za svakodnevnu upotrebu, tokom sezone praznika moći ćete da ga nosite do mile volje i da s njim eksperimentišete – samo, molimo vas, pazite da ne preterate, kako ne biste ličile na namerno preupadljivo odevenu i ukrašenu hostesu neke žurke za decu.

Ostavite komentar