Vesnici leta

Kada se priča o vesnicima različitih godišnjih doba, uglavnom se spominju proleće i laste i visibabe koje ga najavljuju. Šta je s letom? Postoji li neki specifičan vesnik? Postoje vesnici – i to mnogi.

Skori dolazak leta najviše najavljuju vaše sopstvene reakcije. Recimo, grozničavo razmišljate koliko kilograma nedeljno morate da smršate da biste na godišnjem odmoru super izgledale u kupaćem kostimu. Uprkos povremenim kišnim i hladnijim danima, radnje su pune „vrućih“ topića, vrućih pantalonica i sandalica sa kaišićima – a vi ne možete da odolite merkanju.

Kad smo kod merkanja, gledate i sve one lepe bašte kafića, samo su, na vašu žalost, one najlepše konstantno već pune i nemoguće je naći mesto. Merkate i nove naočare za sunce i pokušavate da podsetite sebe da nije baš neka fora da date celu platu na super naočare za sunce, samo da biste dva dana kasnije videle da i vaša koleginica ima iste takve.

Da dolazi leto možete videti i po reakcijama drugih. Sve je više žena u kratkim suknjama (ne sete se baš sve da bi noge trebalo i izdepilirati). Kolega je načuo da će havajski fazon biti u trendu, pa se već pojavio u šortsu (ako ga je obezbeđenje pustilo da u šortsu uđe u zgradu), raskopčanoj košulji na cvetiće (nije verovatno da je izdepiliran), sandalama i belim čarapama. Ukratko: uželeli se ljudi leta, pa se ponašaju pomalo luckasto.

Ideja boravka u prirodi deluje vam sve primamljivije, bar dok vas ne izujedaju komarci. Nabavile ste i lep cvetni parfem – i čim ste otvorile prozor, saznale da i pčele, ose i muve smatraju da je vaš parfem zaista privlačan.

Ipak, glavni vesnik leta je to što ima više sunca i što ste, uprkos hroničnom umoru, sve lepše i lepše raspoložene. Ko još da bude stalno neraspoložen dok je obasjan suncem? Samo ne zaboravite da otkrivene delove tela redovno mažete kremom za sunčanje, da ne biste samo od čekanja na autobus izgledale kao veoma vatrena obožavateljka „Zvezde“ (Ura za crveno-bele!).

(„24 sata“)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike