U trendu

Vreme za vas – dobro i loše (2)

Svakome je potrebno nešto vremena samo za sebe, a jednom kad ga nađete, nije svejedno kako ćete ga utrošiti. Naime, postoje dobri načini da ga utrošite, načini od kojih ćete se vi osećati dobro, i loši načini, koji dovedu do toga da ugrozite svoje zdravlje, kao i da se osećate bedno i bezvoljno.
Dobro – pročitati knjigu. Kad čitate knjigu, to može da bude kao da ste otišle na godišnji odmor, i to ne samo zato što imate naviku da čitate na letovanju. Čitajući, bivate premeštene u drugačije okruženje, među drugačije ljude, i to vam bude dobrodošla promena. Još je i bolje ako i vaše prijateljice vole da čitaju, pa imate s kime da razgovarate o pročitanom (ako nemate takve prijateljice, postoje Internet forumi).
Loše – čitati gomilu trač-časopisa. Tabloidi, žuta štampa, nazovite ih kako hoćete, loš su način za trošenje ono malo slobodnog vremena koje imate. Može da bude teško odoleti svim tim tračevima o zvezdama i njihovim dijetama, ljubavnim problemima, skandalima koje prave, njihovim zavisnostima od alkohola, droge, kocke, ali vreme potrošeno na fascinaciju "zvezdama" je bolje utrošeno na odnose s ljudima koje lično poznajete i koji su vam dragi.
Dobro – rekreacija. Došlo je lepo vreme, a s njim i povećana težnja za kretanjem. Istina, možete u formi da ostanete i uz pomoć fitnes kluba, ali to se mnogima ne dopada, jer se osećaju kao da moraju da izgledaju na određen način da im se ne bi smejali, ili da su sposobni da urade svaku vežbu savršeno pravilno. Pored toga, fitnes klubovi koštaju. Može da bude znatno prijatnije kod sopstvene kuće raditi jogu ili se šetati, voziti bicikl, baviti se nekom rekreacijom na otvorenom – plus vas to ne košta ništa.
Loše – previše vremena pred televizorom. Mnogima se dešava da, posle svih dnevnih obaveza, jedino mogu da vegetiraju i "zakunjaju" pred televizorom. Ne kažemo, ukoliko baš uživate u određenoj seriji, u redu je da je gledate, ali izbegavajte preterivanje. Postaje znatno teže usredsrediti se na iole inteligentan i bitan razgovor ukoliko vam je glava prepuna svakojakih zavrzlama iz pedeset različitih "sapunica" i telenovela. Uz to, sasvim je moguće da ćete se prejedati ispred ekrana a da i ne primetite koliko ste pojele, plus takvim ponašanjem dajete loš primer deci – ako je mama celo veče pred televizorom, teško je ubediti dete da bi trebalo malo da izađe i vozi bicikl ili rolere u društvu prijatelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.