U trendu

Za nezaboravno leto (2)

Veoma ste racionalna osoba koja voli da sve bude isplanirano: vaša uobičajena varijanta godišnjeg odmora je paket-aranžman, gde je sve organizovano, pa vi ni o čemu ne morate da mislite. Znate već tačno i kako će vam izgledati dani: čitanje, sunčanje i kupanje, uveče šetnje i sedenje u lepim restorančićima… Na pitanje: „Kako je bilo na odmoru?“ svake godine odgovarate isto: „Lepo.“ To je to.
Savet za vas: probajte letovanje sa manje planiranja! Ne mora sve da bude haotično, ali unesite neku mrvu avanturizma u svoj odmor; nemojte sve isplanirati, već – kako ispadne! To će vam osvežiti odmor, a moglo bi, vrlo lako, i da vam osveži vezu!
Vi ste sušta suprotnost od prethodno opisane osobe: kod vas ama baš sve mora da bude prepušteno slučaju. Ne planirate ama baš ništa. Često vam se dešavalo (na ne baš preterano oduševljenje partnera) da tek na železničkoj stanici uopšte odlučite kuda ćete, da, umesto na moru, završite na planini, da uveče, mrtvi umorni, skitate gradom u potrazi za hotelom sa slobodnom sobom, da umesto deset dana, ostanete čitav mesec (ili ostanete tri dana, a onda otputujete nekud drugde)… Vaš partner nekako pokazuje sve manje razumevanja za vaš avanturistički duh, ali svakodnevica je dovoljno dosadna, zašto bi i odmor morao da vam bude takav?
Savet za vas: nije sve u haosu! Ovog puta budite haotični na nov način – izađite pred partnera sa precizno isplaniranim godišnjim odmorom, a haos smanjite na najmanju moguću meru. Verujte nam: oboje ćete se i te kako iznenaditi!
Pravi ste ljubitelj prirode i za svaki godišnji odmor putujete što je moguće dalje od gradova. Vaša omiljena varijanta odmora je kampovanje u nekoj zabiti, što je moguće dalje od svake civilizacije. Mobilni ostavljate kod kuće, a sa sobom, uz svog vernog muškog pratioca, nosite sve što vam je potrebno za preživljavanje u divljini. Uz vas, i on je naučio da u rekordnom roku podigne šator, da upali vatru bez šibica, da pešači dok se oboje ne srušite od iscrpljenosti, da vodi ljubav u travi dok preko vas veselo gmižu insekti… Jedino što još nije naučio jeste kako da vas zainteresuje da posetite neki lepi velegrad koji još nikada niste videli, sa sve muzejima, restoranima, udobnim hotelskim sobama, peščanim plažama…
Savet za vas: ovog leta popustite i dopustite mu da vas odvede u neki lepi, manji ili veći, grad. Možda vam se čak i dopadne neki simpatični riblji restorančić (umesto da ribu ulovite i spremite same), a ako baš ne ide – pa, uvek se možete vratiti divljini…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike