Zabavite se!

O, ne! Predstoji vam totalna i kompletna gnjavaža – zabava za koju s punim pravom očekujete da će biti smrtno dosadna i koju, na svoj užas i na svoju veliku žalost, nikako ne možete da propustite. Da, možete da pokušate da smislite neki izgovor (boli vas glava, nije vam dobro, zauzeti ste…), samo, niste sigurni da bi taj izgovor prošao – a onda bi, u najmanju ruku, neko bio uvređen (i povređen), a u goroj varijanti neko bi bio uvređen a vi biste bili u nevolji.

Recimo, radi se o krajnje dosadnoj žurki na poslu (šef bi mogao da se uvredi ako pokušate da se izvučete, a niste baš sigurne da vam to posle ne bi napravilo probleme), ili svadba daljeg rođaka (posle biste morali da trpite zapitkivanja kompletne familije tipa: „A što nisi mogla da dođeš? Pa i mi radimo, pa smo našli vremena, ne venčava se čovek svakog dana…“, pa bi i vašoj majci bilo krivo, pa…). Gnjavaža, ali ne možete pobeći a da ne napravite još veću gnjavažu. Šta učiniti?

Ne dajte se! Tačnije, ne dajte da vam smrtno dosadna zabava upropasti dan ili raspoloženje ili oboje. Zabavite se! Čak i na najdosadnijoj zabavi može se naći (i uraditi) bar nešto zanimljivo. Evo nekih predloga.

Dosadna žurka na poslu. Uhvatite koleginicu pod ruku, pa zaplešite s njom (podrazumeva se da ni vi ni ona niste konsumirale alkohol). Detinjasto ponašanje navešće i druge da se opuste i zabave, a vi se potrudite da svojim stavom stavite svima do znanja da je to što radite šala. Zgodno (i korisno) je da usput kažete šefu da nemate običaj da se ponašate baš toliko opušteno, ali da ne možete drugačije – jer se super provodite. To će ga sigurno obradovati i polaskati mu, pošto kao organizator žurke sigurno želi da se ljudi lepo zabave.

Svadba daljeg rođaka. Nikad s njim niste bile bliske – ne znate ni ko je mlada. Malo popričate s rodbinom, istrpite njihove komentare (i večito zapitkivanje: „A kad će tvoja svadba, dušo?“), a potom se osvrnite oko sebe. Možete „startovati“ simpatičnog konobara – sigurno će mu se to dopasti, pošto inače niko ne obraća pažnju na njega, vi ćete se na neko vreme zabaviti, a posle… Ni svadbe ne traju večno.

Važno je da zapamtite: i u najdosadnijoj prilici moguće je naći bar nešto čime ćete se zabaviti, makar to bilo i nešto detinjasto ili luckasto. Zato, uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.