Zašto treba dodati sodu bikarbonu u kupku?

Dolaze hladniji dani, pa će toplinu ponekad biti dobro potražiti u mirisnoj kupki. Udisanje vlažnog vazduha će vam pomoći u borbi protiv prehlade, alergije i opustiti disajne puteve. Osećaćete se opuštenije jer topla voda doprinosi boljoj cirkulaciji.

Đumbir – Stavite sveže narendani đumbir koji će vas naterati da se preznojite i rešite se glavobolje.

Mleko ili zeleni čaj – Za uklanjanje mrtvih ćelija i omekšavanje kože u kupku ulijte čašu mleka ili zelenog čaja koji će pomoći kod toniranja kože. Ubacite i malo meda koji ima antibakterijska svojstva.

Soda bikarbona – Iako se soda bikarbona najčešće upotrebljava za kuvhanje i pečenje kolača ili čišćenje kuće, ovaj se spoj u prirodi nalazi u okeanu, tlu i ljudskom tijelu. Ona reguliše pH kao ravnoteža kiselosti tela pa je najsigurniji, najjednostavniji i najbrži način za apsorpciju kiseonika u telesne ćelije. Takođe eleminiše štetne stvari iz tela i neutrališe kiselost kože. Kupke koje sadrže sodu bikarbonu uklanjaju toksine iz tela, apsorbiraju teške metale, skidaju mrtve ćelije s kože i čine je glatkom, čiste kosu i umiruju povrede i ogrebotine. Zato se jednom nedeljno počastite kupkom sa sodom bikarbonom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike