U trendu

Zlato, srebro ili drago kamenje?

Verovatno, kao i većina žena, volite nakit. Samo, nije uvek jednostavno odrediti kakav nakit najbolje izgleda na vama. Naravno, tu je i pitanje kakva vrsta nakita se vama najviše dopada – da li više volite srebro ili zlato? Drago kamenje nije svima dostupno, ali i ako vam jeste dostupno, da li vam se dopada? Poludrago kamenje je dostupnije; bižuterija je takođe dostupna. Kako vam se takav nakit dopada? Opet, od svih mogućih varijanti s nakitom, kakva bi najbolje izgledala baš na vama? Evo malog vodiča.

Ukoliko je vaša kosa pepeljastoplava, a ten svetao (nordijski, pomalo plavičast), najbolje vam pristaje srebrni nakit. Odgovaraju vam i setovi nakita s ružičastim i svetloplavim cirkonima ili staklićima (trenutno su veoma moderni). Ukoliko vam se to više dopada, možete nositi i bisere i perle s ružičastim odsjajem.
Još uvek za plavuše, ali ovog puta one sa zlatnom nijansom kose, toplom bojom tena i žućkastim podtonom – verovatno instinktivno birate zlatni nakit i on vam dobro stoji. Međutim, još bolje bi vam stajalo drago i poludrago kamenje sa smeđim tonovima, kao što su ćilibar i citrin. Narandžasti nakit ili nakit boje kajsije (recimo, mesing ili štras) vam takođe lepo stoje.
Ukoliko imate crvenu kosu (topli bakarni ton ili crvenosmeđi tonovi kose) i porcelanski ten (prva asocijacija na ovakav izgled je Nikol Kidman), fantastično će vam stajati, zbog kontrasta, zeleno kamenje. Naročito će lepo izgledati u kombinaciji sa zlatom. Zelene kamenčiće možete kombinovati i sa srebrom. Ukoliko vam se više dopada, možete iskombinovati i smeđe i zlatne boje nakita – tu neće biti toliko kontrasta, ali će delovati veoma harmonično.
Smeđokosim damama (može i s crvenkastim primesama) s južnjačkim (tamnijim) tenom veoma odgovara zlato – time će još više naglasiti nijanse kose i tena. Pored zlata, odgovaraju im i tamnosmeđe, sjajne staklene perle, a može i drago kamenje kao što su tigrovo oko ili kvarc.
Damama crne kose, svetle kože i rumenih usana (poput Snežane iz bajke) odgovara i zlatni i srebrni nakit. Zlato im najbolje stoji u kombinaciji s crvenim dragim ili poludragim kamenjem ili staklićima, a srebro u kombinaciji sa safirima, štrasom ili staklenim perlama posebno će istaći njihovu kosu, čineći je neodoljivo blistavom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike