U trendu

Baš nikad ni u kakvoj situaciji nemojte reći ove 3 rečenice svojoj majci

Odnos majke i deteta vrlo je poseban, premda nije uvek lak. Majke i deca često su iskreni i ne kriju svoje mišljenje. Pritom se može dogoditi da zbog izuzetne bliskosti jedno s drugim izgubite osećaj za izbor reči i tona, a zapravo ne mislite ništa loše. Međutim, ono što se kaže može povrediti voljenu osobu, zbog čega je bolje da deca ne govore majkama sledeće fraze…

1. „Prestara si za to“

Bilo da mama započinje novi hobi ili isprobava novi stil oblačenja, nikada joj nemojte reći da je prestara za određene stvari. To može jako da je povredi i obeshrabri vašu majku da sledi svoje želje i potrebe. Uostalom, vi želite da vas mama podržava u svemu što radite, zar ne?

2. „Nikad me nisi podržavala“

Ako uradite nešto u čemu vas vaša majka ne podržava, to najverovatnije nije zato što ona to ne želi ili radi iz inata, nego zato jer ne misli da su vaša odluka ili postupci najbolja moguća opcija. Za većinu roditelja najbolje je tek dovoljno dobro za njihovo dete (žele mu savršenog partnera, idealan posao) pa kada vaša mama oseti da ste na pravom putu, uvek će biti tu da vas podrži. Uopšteno, budite oprezni s opštim formulacijama kao što su UVEK i NIKAD ako se potkačite.

3. „Ne mogu da ti pomognem“

Što su tvoji roditelji stariji, toliko više zavise od svoje deci za podršku. Redovne posete, poslovi i slično trebalo bi da budu i sami po sebi razumljivi, ali ujedno je jasno i da briga, a naročito za starijeg roditelja, može biti iscrpljujuća. Ipak, pre nego što kažete: „Ne mogu da ti pomognem“, zastanite i razmislite o tome koliko se godina vaša majka brinula o vama i koliko je često bila uz vas, čak i u hitnim slučajevima. A ako iz bilo kojeg razloga zaista ne možete da joj pomognete, onda zajedno potražite alternativno rešenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar