U trendu

Bila je ćerka Ljubiše Samardžiča u ‘Policajcu sa Petlovog brda’, a ovako izgleda danas (foto)

Davne 1993. godine počelo je prikazivanje poznate serije “Policajac sa Petlovog brda” koja je za kratko vreme osvojila televizijsko gledalište. Avanture Boška Simića (Ljubiše Samardžića), oca petoro dece, i njegove nedaće na privatnom i poslovnom planu, pratila je čitava zemlja. Iza sebe je imao uspešne žene, ali on je bio „muška mama“ i  vodio računa o svojoj deci – Jasni, Tanji, Sonji i Davidu.

Tijana Vukotić je u seriji imala svog konja sa kojim se trkala na hipodromu, obožavala je životinje i bila je mirno dete u seriji. Ujedno to joj je bar do sada bila poslednja uloga u životu. Jedan period života provela je u inostranstvu gde se posvetila učenju i građenju karijere i postala veterinar. U jednom intervju je otkrila da nikada nije zažalila što nije nastavila glumačku karijeru, jer je njen san oduvek bio da postane veterinar.

Posle nekoliko godina provedenih u inostranstvu, vratila se u Srbiju, a pre osam godina ostvarila se u ulozi majke.

Gepostet von Tijana Vukotić am Samstag, 15. Dezember 2018

Tijana je imala 11 godina kada je počelo snimnje prvih šest epizoda legendarne serije, a 13 tokom snimanja sledećih šest, a u jednom intervjuu otkrila je kako pamti dane provedene na snimanju „Policajca sa Petlovog brda“.

– Sećam se snimanja te serije i dan danas sa velikim zadovoljstvom. Valjda ti je, kada si klinac, sve zanimljivo i lepo. Ne moraš baš često u školu, svi ti gledaju kroz prste jer radiš veoma važan posao, a ti se zapravo neviđeno zezaš sa filmskom ekipom i uživaš u potpunoj slobodi. Čak mi ni naporni momenti, kao što su bili snimanje do zore ili smrzavanje u Karađorđevom parku na minus 200 nikad nisu smetali. Konkretno, najradije se sećam putovanja. Prvo putovanje je bio odlazak sa celom ekipom na Kopaonik. Skijali smo i kupali se u bazenu po ceo dan – šta više jedno dete koje odrasta u Srbiji 90-ih godina može da poželi? Omiljena zanimacija nam je bila moj fejk gips, namestim ga na nogu, pa bazamo po hotelu i snimamo face prolaznika koji misle da sam je zaista slomila. Neverovatno, ali me posle skoro dvadeset godina ljudi još uvek pitaju da li sam je zaista slomila! Evo svima ovom prilikom odgovaram – naravno da nisam! Posle toga smo na leto otputovali i u Budvu na more, kako bi snimili poslednju epizodu tog prvog serijala. Iz ove perspektive, sve mi se to čini kao da je bila jedna velika ekskurzija. I pored svega, meni je ipak najdraža prva epizoda u drugoj sezoni sa konjem, jer je scenarista napisao posebno za mene. Zbog te epizode sam išla u školu jahanja i često boravila na hipodromu. I zaista sam čistila štalu i obožavala svog konja. Taj deo glumačkog posla je bila čista uživancija. Osim čišćenja štale – iskreno je rekla glumica.

Gepostet von Tijana Vukotić am Donnerstag, 7. Juni 2018

O svom ocu sa malog ekrana imala je samo reči hvale i uvek se divila njegovom pristupu ka mladim kolegama.

– Ljubiša je bio čovek vedrog duha, uvek raspoložen za snimanje, rano ujutro, kasno uveče, bio je profesionalac iznad svega. Naš filmski tata nas je stalno zasmejavao, sva deca su ga obožavala! Učio nas je kako da se ponašamo na setu i bio je divna osoba, puna ljubavi – izjavila je jednom prilikom Tijana.