Bilo nekad – ovako su naše bake „pecale“ muškarce: Saveti za zavođenje iz 1938.

Današnje generacije zapinju sve češće već na prvoj stepenici upoznavanja, običnom izlaženju s nekim, a kasnih 30-ih godina u Americi taj su problem rešavali vodičem za izlaženje časopisa “Parade“, odnosno savetima kako “upecati“ supruga, prenose mediji u regionu.

Časopis je tada profitirao, ali ako bi neko danas izdao takav vodič, verovatno bi završio na doživotnom stubu srama, a vi procenite koliko smo se zapravo kao društvo od tada promenili.

Navodimo vam nekoliko “najboljih“ saveta:

– Ne budi preosetljiva i nemoj pokušavati da utičeš na njegova osećanja i izvlačiš iz njega da ti kaže nešto što ne želi reći. Muškarci ne vole suze, pogotovo u javnim prostorima.

– Ne koristi njegov retrovizor da bi popravila svoju šminku. Muškarcu je potreban za vožnju, a posebno ga živcira što se mora okretati kako bi video ima li koga iza njega.

– Nemoj da sediš u neuglednim pozama i nikad, ali nikad ne izgledaj kao da ti je dosadno. Čak i kad jeste. Budi uvek raspoložena za sve, a ako baš moraš žvakati žvakaću gumu (što nije preporučljivo), čini to tiho i zatvorenih usta.

– Oblači se u svojoj spavaćoj sobi, da bi zadržala požudu. Budi spremna kad on dođe, nemoj da mora da te čeka. Pozdravi ga osmehom!

– Muškarci ne vole kada pozajmiš njegovu maramicu i zamažeš ga svojim ružem.

– Ne pokušavaj s njim razgovarati dok plešete. Kada muškarac želi plesati, onda želi isključivo da pleše.

– Ako ti je potreban grudnjak, obavezno ga stavi. Takođe pripazi na to da ti najlonke (čarape) ne budu naborane.

– Ne miluj svoju pratnju u javnosti. Svaki otvoreni znak ljubavi nepristojan je, a njega posebno sramoti i ponižava.

– Ne prisećaj se s konobarom zabavnih anegdota koje si s nekim drugim muškarcem doživela ranije. Muškarci zaslužuju tvoju punu pažnju.

– Ne zamaraj ga razgovorom o svojoj odeći i nemoj pokušavati da mu opišeš svoju novu haljinu. Moraš mu ugoditi i laskati tako što ćeš s njim razgovarati o temama koje su njemu zanimljive.

– Nemoj piti previše alkohola! Muškarac očekuje da zadržiš svoje dostojanstvo celu noć. Možda ti se čini kao da alkohol neke žene čini pametnijima, istina je da većina od njega poblesavi. Poslednja bi mu slamka bila da se onesvestiš od previše alkohola!

– Ne izazivaj sumnju razgovarajući s drugim muškarcima.

3 komentara
  1. Anonimni

    Ja ne vidim da se išta promenilo!!!!

  2. Anonimni

    a sta je ovde novo

  3. Nataša Gajić

    – Ne izazivaj sumnju razgovarajući s drugim muškarcima.- onesvijestiću se a ne pijem

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike