U trendu

Brat i sestra tinejdžeri izbegli bombu, pa poginuli nekoliko minuta kasnije

Brat i sestra Danijel (19) i Ameli (15) Linsej iz Velike Britanije poginuli su u uskršnjem bombaškom napadu na Šri Lanku.

Danijel i Ameli doručkovali su u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspeli su da izbegnu taj napad, istrčali su ispred hotela i poginuli u drugoj eksploziji.

– Moji brat, sestra bili su iza mene, i otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe… – rekao je stariji brat Dejvid (21).

– Sestra je držala porodicu na okupu, a brat je bio najpristojnija osoba na svetu – rekao je neutešni Dejvid, a prenosi Dejli Mejl.

Dejvid je dodao i da je cela njegova porodica bila pogođena tom eksplozijom, ali su on i otac preživeli. Brat i sestra su mu odvedeni u bolnicu, ali nisu uspeli da prežive.

– Otac je u potpunom šoku. Ništa ne govori, ali pokušava da bude snažan zbog majke Anite i mog 12-godišnjeg brata – rekao je ovaj student Oksforda. Ispričao je i da je putovanje u Šri Lanku trebalo da bude uspomena za ceo život i da su svi u porodici bili veoma srećni i uzbuđeni što će provesti malo vremena zajedno.

Broj mrtvih u terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 310, a ranjeno je više od 500 ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar