najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Brejvik primljen na studije političkih nauka

Univerzitet u Oslu je saopštio da je osuđeni masovni ubica Anders Brejvik primljen na njihove studije političkih nauka, dodajući da 36-godišnji desničarski ekstremista neće pohađati predavanja već će studirati iz svoje ćelije.

Rektor Univerziteta u Oslu Ole Peter Otersen je tim povodom izjavio da “svi zatvorenici u norveškim zatvorima imaju pravo na više obrazovanje ukoliko ispunjavaju kriterijume upisa”, prenela je agencija AP.

Brejvikova prijava za upis je pre dve godine odbačena pošto je ocenjeno da njegove kvalifikacije nisu dovoljne za upis na fakultet, a nije poznato zašto je ta odluka sada promenjena, navodi američka agencija.

Brejvikova prijava za upis na fakultet je izazvala debatu u Norveškoj oko toga da li uopšte treba razmatrati prijave od osoba osuđenih za tako užasan zločin, kao što je slučaj sa Brejvikom.

On je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 21 godine, koja može biti i produžena, za ubistvo 77 ljudi u bombaškom napadu u Oslu i napadu vatrenim oružjem na ostrvu Utoja 2011. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike