Pomaže: Sa ove 3 vežbe za 3 minuta bićete bolji na poslu

Spava vam se na poslu? Misli vam lutaju, jer češljate događaje od sinoć ili razmišljate o onim koji će se tek odigrati? Nerviraju vas kolege ili šef?

Sve se može rešiti za samo tri minuta tako da sve misli ostavite po strani i ostatak dana na poslu učinite produktivnijim i boljim.

Evo i kako:

Prvi minut

Stanite ili sedite ispravljenih leđa i zatvorite oči. Počnite da osvešćujte šta se dešava u vašem telu i šta doživljavate upravo u tom trenutku. Najpre nežno istražite koje vam misli prolaze kroz glavu.

Drugi minut

Razmislite o osećanjima koje trenutno imate. Ako primetite bilo kakvo neprijatno osećanje, ne pokušavajte da ga potisnete ili promenite. Skenirajte da li u bilo kom delu vašeg tela osećate stezanje ili napetost.

Foto: Pixabay.com/350543

Treći minut

Koristite svaki udisaj i izdisaj da budete potpuno u sadašnjosti. Ako um luta u prošlosti ili počne da anticipira buduće događaje, priznajte svoje misli, a zatim lagano vratite pažnju nazad na disanje. Proširite polje svesti izvan svog disanja tako da osvestite celo telo – uključujući izraz lica i držanje.

(Telegraf)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike