U trendu

Dokazano: Ako OVO uradite, ODMAH ćete prestati da pušite

Rezultati studije koja je sprovedena na Oksfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigareta zaista najbolji način da zaista i prestanete da pušite.

Svako kalkulisanje, obećanje sebi i okolini da ćete „sutra ujutro“ ostaviti cigarete NIKADA neće uroditi plodom.

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji preseku s pušenjem imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri nedelje i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni kroz narednih šeset meseci.

To nažalost, ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i presekli.

Godinu dana nakon što prestanete da pušite rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 odsto, a deset godina nakon što prestanete da pušite i rizik od upale pluća.

2 komentara
  1. Toljo

    Pre cetiri godine pocela glava da me boli u temenu, pre toga nikad u zivotu, ustanem i nisam hteo da zapilim cigaretu uz kafu. Nakon tri dana prestao bol, a sada je cetiri godine kako nisam ni jednu vise zapalio, niti me glava zabolela. Gotiva je prava osecati se cisto. To vam je kao auspuh od auta, okolo cist a unutra cadjav.

  2. pop

    tacno..ja sam pre deset godina prestao pusiti cigarete,nije bilo lako psiholoski jel sam trideset i kusur godina bio strastveni pusac..samo snagom volje ,,moze da opstane nepusac..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike